Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zůstáváme na vítězné vlně

Hønefoss - Rosenborg 1:2 (0:2)

Rosenborg veze z hønefoské půdy tři důležité body, díky nimž se trondheimský tým stále drží v samotném čele tabulky. Ovšem varovný prst visí nad bohorovností hostujících útočníků, kteří měli na svých kopačkách ne jen dvě, ale mnohem více branek. Takže mohl být osud zápasu zcela jiný.

Ale nutno uznat, že RBK se do akcí dostával velmi jednoduše. Když se neujalo Dočkalovo vybídnutí směrem k Elyounoussimu, přišel s prvním gólovým zásahem Nicki Bille, jenž elegantně pod břevno uklidil Elyounoussiho přihrávku - 0:1. Domácí obránci často chybovali, a tak trondheimským stačilo být jen trochu aktivní a pečlivý v napadání, pak se do dalších gólovek mohl dostat Bille i Elyounoussi. Druhý jmenovaný uklízel do brány domácím gólmanem vyražený Svenssonův střelecký pokus - 0:2.

Velké varování přišlo z domácí strany hned po přestávce. Rychlý kontr zpestřený přízemním centrem přes celé vápno si na druhé straně hřiště našel Mats Kaland a prostřelil Lunda Hansena, čímž snížil na 1:2. Pak zase následovala přehlídka šancí. Rønningovu hlavičku vykopával z čáry domácí obránce, Bille ani natřikrát nepropasíroval míč do sítě. O pár minut později zase tento dánský útočník nedokázal dvakrát po sobě vyzrát při samostatných únicích na brankáře Steveho Clarka.

Nakonec se tři body stěhují do Trondheimu, zcela zaslouženě. Ovšem ty tutovky, které spálil Bille Nielsen, mohou v dalších zápasech proti kvalitnějším soupeřům hodně mrzet. Hned 16. května, v předvečer norského státního svátku, se může Bille Nielsen předvést opět v lepším světle a vstřelit další branky do své sbírky. Nic jiného se od něj totiž ani nečeká.

B.: 50. Mats André Kaland - 31. Nicki Bille, 43. Tarik Elyounoussi
Sestava RBK:
Alexander Lund Hansen - Cristian Gamboa, Tore Reginiussen, Per Verner Rønning, Mikael Dorsin - Jonas Svensson, Ole Selnæs - Bořek Dočkal (75. Tobias Mikkelsen), Mikkel Diskerud (87. Mike Jensen), Tarik Elyounoussi - Nicki Bille
Rozhodčí:
Brage Sandmoen
Diváci:
3 431

honefoss.pngrbk.png

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář