Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ze severu s bodem

29. 7. 2012

Tromsø - Rosenborg 1:1 (0:1)

Po vydřeném a šťastném postupu v Evropské lize se hoši z Lerkendalu přesunuli letecky přes Oslo do nejsevernějšího ligového města Tromsø, aby zde bojovali o důležité body do ligové tabulky. Domácí se po velmi povedeném začátku soutěže pomalu vytrácejí, poklesu formy chtěli využít i hráči RBK.

Pro duel proti TIL se trenér Jönsson poněkud změnil útočnou vozbu RBK - do role podhrotového záložníka se musel vžít Markus Henriksen, Radeho Pricu na pozici útočníka měli ještě vydatně podporovat Dočkal a Fredheim Holm. Právě druhý jmenovaný se zapsal ve druhém zápase v řadě do střeleckých statistik. Na hranici pokutového území si v pohybu vyměnil míč s Mikaelem Dorsinem a procedil poté míč přes brankáře Sahlmana do sítě - 0:1.

Zbytek poločasu vypadal velice neuspořádaně. Oba týmy se netykali s pojmem přesná přihrávka, a tak měli diváci možnost sledovat především urputnou bitvu. Nutno dodat, že do konce první pětačtyřicetiminutovky měli více ze hry hosté. Domácí kouč Per-Mathias Høgmo nebyl vůbec spokojen, proto udělal během přestávky dvě změny v sestavě.

Ale i do druhé půle vyběhli v lepším rozpoložení hráči RBK. Dvě příležitosti na zvýšení skóre měli hosté kolem padesáté minuty. Nejprve se do úniku dostal Markus Henriksen, ale potvrdil, že není žádný rozený střelec, místo gólu nahrával Pricovi, k němuž se ale balon vůbec nedostal, zabránil mu v cestě obránce Björk. V další šanci se dostal Bořek Dočkal, ale jeho střela ze solidní pozice letěla daleko mimo branku.

To už však přicházel čas pro domácí a jejich tlak. V jejich první velké šanci se ocitl Magnus Andersen, který mířil z vynikající pozice přímo do brankáře Örlunda. Ovšem v 69. minutě již mohla vypuknout pravá radost na stadionu Alfheim. Na konci pěkné akce po ose Nordby - Andersen - Årst stál český útočník Zdeněk Ondrášek, jenž neměl nikým nehlídán problém umístit balon za Örlundova záda - 1:1.

Domácí dále útočili, hostům cyhběly síly, na hráčích se možná podepsal náročný program z posledních několika týdnů. Ve dvou velmi slibných šancích se objevil Thomas Drage, v první z nich ale mířil povedenou ranou přeci jen těsně vedle, ve druhé nedosáhl na zajímavou pobídku od Andersena.

Rosenborg ubránil nakonec zaslouženou remízu 1:1, závěrečný tlak domácích byl opravdu drtivý. Trenér Jönsson nechal v sestavě hráče pořádně vypotit, využil totiž jen jednoho střídání, i když třeba Rade Prica byl zralý na výměnu už během poločasu...

B.: 69. Zdeněk Ondrášek - 6. Daniel Fredheim Holm
Sestava RBK: Daniel Örlund - Stefan Strandberg, Simen Wangberg, Per Verner Rønning, Mikael Dorsin - Bořek Dočkal, Jonas Svensson, Markus Henriksen, Ole Selnæs, Daniel Fredheim Holm (80. Fredrik Midtsjø) - Rade Prica
Rozhodčí: Tom Harald Hagen
Diváci: 5 299

tromso.pngrbk.png

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář