Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vítězné letošní loučení s Lerkendalem

23. 11. 2012

Rosenborg - Rapid Vídeň 3:2 (1:0)

V deštivém čtvrtečním večeru fotbalisté Rosenborgu i Rapidu dokázali přítomné fanoušky rozehřát velmi atraktivním fotbalem, jemuž nechybělo to hlavní - branky. Diváci viděli pět pěkných gólů, tři z nich vsítili domácí fotbalisté, a tak se radují ze zisku dalších tří bodů do tabulky základní skupiny K Evropské ligy.

Steffen Iversen již dlouho před zápasem avizoval, že tento duel bude jeho posledním na stadionu Lerkendal. Se svou bohatou kariérou se rozloučí nejspíše až za čtrnáct dní v Německu při zápase s Bayerem Leverkusenem. Pro utkání s Rapidem ale trenér Jönsson vybral do základní sestavy jiné útočníky, a tak musel Steffen čekat na svůj čas na lavičce.

Už první dějství přinášelo zajímavé situace. Domácí se dostali do vedení ve 28. minutě, kdy se Chibuike prokličkoval až před brankáře Novotu, svou parádní akci zakončil přesnou střelou - 1:0. Hosté ovšem výrazně kousali. Americký útočník Terrence Boyd se svými ofenzivními kumpány byli několikrát blízko vstřelení branky, ale s brankářem Hansenem hrálo i trochu štěstí, střely se míhaly jen kolem tyčí.

Počátek druhé poloviny patřil bezesporu hostům. Jejich útočná síla se po přestávce neuvěřitelně zvedla, a tak nebylo pochyb o tom, že se jim podaří vstřelit gól. Již v 53. minutě Schrammel nikým nehlídán prostřelil z hranice velkého vápna všechno - 1:1. V těchto okamžicích Rosenborg neexistoval, fanoušci se snažili své borce rozpumovat, případně rovnou pískali. 66. minuta vnesla druhou vlnu radosti do početného tábora hostujících příznivců. Pichler vystřelil z 25 metrů, Lund Hansen vyráží jen před sebe, kde čeká osamocený Boyd - 1:2. V tuto chvíli by si na domácí borce nevsadil asi nikdo

Ovšem patnáct minut před koncem ukázal trenér Jönsson, že umí vhodně zasáhnout do průběhu utkání. Na hřiště přišli Iversen s Pricou a hned viděli diváci jiný Rosenborg. Hráči bojovali zcela jinak než doposu, snad i za ten Steffenův poslední domácí zápas. Vyrovnával Elyounoussi, na 3:2 dorážel Prica.

Rosenborg se díky tomuto strhujícímu závěru dočkal dalších bodů do tabulky i svého koeficientu, takový příspěvek může příště rozhodnout třeba o nasazení v pohárových předkolech. Ovšem na faktu, že ani jeden z týmů nemůže zasáhnout do bojů o postup do jarní fáze EL, se nic nemění. RBK si jen zajistil třetí místo, Rapid zůstane přikován na samém dně.

B.: 28. John Chibuike, 76. Tarik Elyounoussi, 79. Rade Prica - 53. Thomas Schrammel, 66. Terrence Boyd
Sestava RBK:
Alexander Lund Hansen - Cristian Gamboa, Stefan Strandberg, Tore Reginiussen, Mikael Dorsin - Bořek Dočkal (75. Steffen Iversen), Jonas Svensson, Mikkel Diskerud, Daniel Fredheim Holm (60. Ole Selnæs) - John Chibuike (75. Rade Prica), Tarik Elyounoussi
Rozhodčí:
Gediminas Mažeika (Litva)
Diváci: 8 320


 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář