Jdi na obsah Jdi na menu
 


V Evropské lize čekají na RBK zástupci britské kopané

Pondělní los úvodních kvalifikačních kol evropských fotbalových pohárů poslal fotbalisty Rosenborgu, kteří budou i letos od úvodních předkol bojovat v Evropské lize, na Ostrovy. V prvním předkole se RBK utká se severoirským týmem Crusaders, jehož známe z loňska. Tehdy taktéž v prvním evropském kole bylo vlastně rozhodnuto po úvodním duelu v Severním Irsku, kde Rosenborg zvítězil 3:0, v odvetě na Lerkendalu v opět patřilo vítězství Norům po výsledku 1:0. A stejně jako vloni se RBK nejprve vydá do Severního Irska, aby tam 4.7. odehrál první zápas, odvetu čeká na stadionu Lerkendal podvečer dne 11.7.

V případě postupu do překola druhého se RBK opět vrátí na území Spojeného království, tentokrát však do jiné části. Skotský St. Johnstone si účast v evropských pohárech zajistil bronzovou příčkou v nedávno skončeném ligovém ročníku, kde však ztratil na vítězný Celtik celých 23 bodů. Tým z Perthu se s trondheimskými může utkat 18. a 25. července, přičemž odveta bude tentokrát hrána u britského zástupce.

Své soupeře se dozvěděly i další norské týmy, které mají tu čest reprezentovat zemi v Evropě. Mistrovské Molde se podívá do Irska, kde mu bude soupeřem mistrovské Sligo Rovers, další dva kluby se do Evropské ligy zapojí od druhého předkola, kde Strømsgodset čeká maďarský Debrecín a překvapivý vítěz poháru Hødd bude bedlivě sledovat duel mezi arménským Kapanem a kazašským Aktobe. Pro Hødd to nejsou tolik příznivé vyhlídky, vezmeme-li v úvahu možné daleké cestování do Kazachstánu...


 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář