Jdi na obsah Jdi na menu
 


Trondheim se těší na souboj s německým Leverkusenem

3. 10. 2012

Ve čtvrtek v 19 hodin zažije trondheimský stadion Lerkendal po dvou letech zápas základní fáze Evropské ligy. Přede dvěma lety uzavíral trondheimský rok duel Rosenborg s Bayerem Leverkusen, nyní opět ten stejný soupeř přilétl do Norska, aby se utkal s bronzovým týmem loňské ligové sezony. 1. prosince roku 2010 se ve velkém mrazu radoval německý tým po výhře 1:0, nyní je předpověď poněkud mírnější (cca 12°C a polojasno).

Rosenborg si výhrou ve Vídni zadělal na zajímavý průběh základní skupiny K. Bodový zisk ze zápasu s Bayerem by ještě zvyšoval naděje trondheimských na postup do další fáze. Ovšem k příznivému výsledku povede jen kvalitní výkon jedenáctky Rosenborgu. V základní sestavě bude pravděpodobně opět chybět stoper Tore Reginiussen, jehož stále trápí problémy se zády. Možný otazník visí také nad startem Mikkela "Mixe" Diskeruda, který laboruje se svalovými problémy. Ovšem jak trenér Jönsson naznačil, Diskerudova prezence v základní sestavě je mnohem pravděpodobnější v porovnání s tou Reginiussenovou.

Sestava RBK by mohla vypadat následovně: Örlund - Gamboa, Strandberg, Rønning, Dorsin - Dočkal, Svensson, Diskerud, Holm - Elyounoussi, Prica

Perlou z pohledu českého fanouška by mohl být souboj Dočkal vs. Kadlec. Bořek Dočkal by mohl v případě kvalitního výkonu doplnit nominaci české reprezentace, v níž právě Kadlec samozřejměm nechybí.

Duel mezi Rosenborgem BK a Bayerem 04 Leverkusenem začíná na stadionu Lerkendal úderem 19. hodiny, úvodní hvizd a řízení celého zápasu obstará anglický rozhodčí Michael Oliver. Druhý norský zástupce v EL Molde se pět minut po deváté hodině utká také na domácím hřišti taktéž s německým soupeřem, Stuttgartem.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář