Jdi na obsah Jdi na menu
 


Troillongan se chystají do Drammenu

28. kolo norské nejvyšší fotbalové soutěže nabídne fanouškům vzájemné souboje čtyř nejlepších celků. Rosenborg se v zápase kola, který je de facto určen televizním přenosem začínajícím v neděli od 19 hodin, utká v Drammenu s domácím Strømsgodsetem. Půjde tedy o souboj, v němž se hraje o uchování naděje na ligový titul. Remíza oběma týmům nestačí, někdo bude muset vyhrát. Ovšem jestli bude moci jeden z nedělních rivalů doufat, naznačí již sobotní duel vedoucího Molde na hřišti čtvrtého Tromsø. Jestliže moldeští přivezou ze severu všechny tři body, naděje na zlato se oběma chrtům pořádně vzdálí.

Rosenborg jede do Drammenu s vybrakovanou obranou. Nešťastná (mírně řečeno) přestupová politika znamená, že při karetním trestu pro Dorsina a Strandberga má trenér Jönsson k dispozici pouze čtyři obránce. Pro sestavení základní jedenáctky to postačuje, ale pro případ nenadálých komplikací si musel švédský lodivod najít zadní vrátka, kterými by se z prekérní situace dostal. 

Na tréninku tedy jako stoper nastupoval kanonýr Steffen Iversen, s mužstvem na jih Norska poletí nejspíše i mladíček Lars Arne Togstad. Doufejme ovšem, že žádné z těchto řešení nebude muset být použito. Naopak po minulém zápase stráveném na gauči se vrací na svůj pravý kraj zálohy Bořek Dočkal. 


Øyvind Storflor skóroval v dresu RBK i v Lize mistrů

Strømsgodset nemá žádné vykartované fotbalisty, ovšem hlásí dva zraněné hráče - na delší dobu je mimo hru Alexander Aas a domácí kouč bude postrádat i Muhameda Keitu. Zajímavou postavou v domácím dresu je Øyvind Storflor, který nastoupí ke svému stému duelu v modro-bílém. Za RBK odehrál předtím 122 zápasů. Diváci se mimochodem těší na souboje dvou zrzounů - Petera Kovácse za SIF a Pera Vernera Rønninga za RBK.

Zápas se hraje v neděli 4.11. od 19 hodin. Čeká se urputná bitva o každou píď hřiště, lepší (=RBK) ať zvítězí. A pravděpodobná sestava hostujícího celku?

Örlund - Gamboa, Reginiussen, Rønning, Høiland - Dočkal, Svensson, Diskerud, Elyounoussi - Holm, Prica

Zdroj foto: steinnervik.rbkblogg.no

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář