Jdi na obsah Jdi na menu
 


Těžce vybojovaný bod ze Sandnesu

Sandnes Ulf - Rosenborg 1:1 (0:0)

Velmi těžkým se v konečném hodnocení ukazuje duel na půdě nováčka ze Sandnesu. Na svém stadionku, na němž panovalo psí počasí plné větru a deště, se domácí vybičovali k velmi obětavému výkonu, který jim přinesl zasloužený jeden bod. A mohli mít ještě více.

Nebýt vyrovnávací branky z kopačky Radeho Prici. Švédský kanonýr využil zaváhání v domácí obraně, jinak velmi přesně hrající, a vyrovnával na konečný stav 1:1. Kaňkou na Pricově výkonu je červená karta, kterou stačil nastřádat prostřednictvím dvou žlutých napomenutí. To vše stihl Prica za necelý poločas, do druhého dějství totiž vystřídal dalšího hříšníka, opět nevýrazného Issaha.

Rosenborgu se na stavangerském předměstí nedařilo. Dočkalovy centry oblétly snad celé širé okolí, ne a ne skončit tam, kde si spoluhráči zvykli. Utkání bylo po celou dobu vyhecované, přispěl k tomu i někdy příliš úzkostlivě pískající rozhodčí Edvartsen. Hráči obou klubů si nemohli zvyknout na přísný metr, Edvartsen nakonec v duelu rozdal sedm žlutých karet, což je na norské poměry velmi vysoké číslo.

RBK vyšel i z tohoto klání neporažen, v osmi odehraných kolech má bilanci sestávající ze čtyř výher a čtyř remíz. Díky zaváhání Strømsgodsetu se pak trondheimští dostávají do čela tabulky, které by měli dle všech předpokladů držet i po desátém kole. Následující dva duely totiž přivedou na Lerkendal dva soupeře z kategorie teoreticky lehčích, nejdříve přijdede Hønefoss (16.5.) a poté Odd Grenland (20.5.).

B.: 67. Aksel Berget Skjølsvik (z pen) - 81. Rade Prica
Sestava RBK: Daniel Örlund - Jon Inge Høiland, Jim Larsen, Stefan Strandberg, Mikael Dorsin - Boček Dočkal, Mohammed-Awal Issah (46. Rade Prica - ČK v 88. min.), Ole Selnæs, Jonas Svensson - Fredrik Midtsjø (63. Daniel Fredheim Holm), Steffen Iversen
Rozhodčí: Svein-Erik Edvartsen
Diváci: 4 890

sandnes.pngrbk.png

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář