Jdi na obsah Jdi na menu
 


Steffen Iversen se rozhodl pro ukončení kariéry

"Jediná jistota je, že teď už je konec. Může se podívat zpátky do těch 18 sezon na seniorské úrovni. Nespočet gólů, vítězství a tituly. 36 let v hledáčku novinářů. Půl života jako troillunge* a bohém."
*(přezdívka pro obyvatele Trondheimu)

Takto je zakončena nová kniha vyprávějící životní příběh norského kanonýra Steffena Ivesena. Hráče, který se po zápase Evropské ligy v Charkově rozhodl, že společně se závěrečným duelem letošní sezony (v Leverkusenu na počátku prosince) ukončí i svou bohatou fotbalovou kariéru. Tím, že sepsal svoje memoáry do knihy, jež se objeví na pultech norských knihkupectví i v klubovém RBK shopu od 10. listopadu, dal všem jasný signál, jak se svou fotbalovou kariérou chce nadále naložit. Proto slova poslaná veřejnosti po ukrajinské prohře nemohla nikoho výrazně překvapit.

Steffen má nyní rodinu v Anglii, dá se tedy předpokládat, že se tam natrvalo odstěhuje. V Rosenborgu fungoval v roli jakési výpomoci, nastupoval, kdy bylo třeba, navíc jej v posledních měsících trápila všemožná zranění. Nyní se střelec se zkušenostmi a gólovými zásahy z reprezentace, anglické ligy i evropských pohárů může těšit na zasloužený fotbalový "důchod", který jistě stráví velmi aktivně. Vždyť mu doma roste nástupce, který by měl udržet tradici jména Iversen. Ta k Rosenborgu patří stejně jako stadion Lerkendal či budova Brakka.

Díky, Steffene!

Zdroj: rbk.no

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář