Jdi na obsah Jdi na menu
 


Stavangerská generálka příliš nenadchla

Viking Stavanger - Rosenborg 0:0

K sehrání posledního přesezónního testu se hráči Rosenborgu vydali k tradičnímu "generálkovému" soupeři do oblasti Stavangeru. Na umělé trávě ve městečku Nærbø se Viking ani Rosenborg za celých devadesát minut neprosadili, zápas na šance velmi chudý tak přítomné diváky příliš nezahřál. Možná jednou z mála pozitivních stránek je konec nejistoty v obraně, tedy otázky - kdo zabere místo po zraněném Stefanu Strandbergovi. V generálce nastoupil Rønning a nevedl si ve spolupráci s kapitánem Reginiussenem špatně. Brede Moe tedy nejpspíše začne svou premiérovou ligovou sezonu na lavičce.

Statistickou zajímavostí je fakt, že se RBK od začátku 21. století v případě výhry v zimním přáteláku ve Stavangeru (téměř vždy se jednalo o ligovou generálku) radoval i na konci ligové sezony z mistrovského titulu. Jakmile si "Troillongan" z ropné metropole odvezli remízu či prohru, znamenalo to vždy automaticky konec nadějí na ligový primát. No, je nejvyšší čas tuhle korelaci porušit, navíc snad bude hrát svou roli i fakt, že se zápas tentokrát nekonal přímo na stavangerském stadionu .

Sestava RBK: Alexander Lund Hansen - Cristian Gamboa, Tore Reginiussen, Per Verner Rønning, Mikael Dorsin - Jonas Svensson (57. Bořek Dočkal), Mike Jensen, Mikkel Diskerud (78. Daniel Berntsen) - Tobias Mikkelsen, Nicki Bille, Tarik Elyounoussi
Diváci: 741

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář