Jdi na obsah Jdi na menu
 


Souhrn druhého kola Norského poháru

11. 5. 2012

Po dvou úvodních kolech Norského poháru je v osudí jen třináctka klubů z nejvyšší soutěže Tippeligy. Po vypadnutí Sogndalu a Sandnesu Ulf v úvodním klání se podobný kousek povedl Fredrikstadu, který na penalty podlehl na hřišti v Haldenu. Trenér domácího Kviku Halden se podělil o taktiku, kterou před penaltovým rozstřelem předal svým svěřencům: "Před penaltami jsem je požádal, aby to udělali jako ve FIFě, aby prostě poslali balóny do vinglu. Tak to je totiž vždycky jasné."

Rosenborg se z prvoligových klubů zatím uvedl nejlepšími výsledky. Po výhře 8:0 v Tilleru se blýskl sedmibrankovým vítězstvím v Harstadu. Naopak se k postupu protrápily týmy Tromsø a Aalesundu. Slavní vítězové z prvního kola, tedy týmy Florø a Staal Jørpeland, nezopakovaly překvapení a ve druhém dějství již jasně podlehly zkušenějším soupeřům z Bergenu, resp. Haugesundu. RBK není jediný trondheimský tým, který zůstává v osudí Norského poháru i do třetího kola. Třetiligovému Byåsenu se podařilo vyřadit Kristiansund, jenž nastupuje ve stejné ligové soutěži.

Třetí kolo, do něhož v šestnácti duelech zasáhne 32 účastníků, se má odehrát 20. června, tedy v době, kdy norská první i druhá liga bude mít z důvodu probíhajícího ME přestávku.

Nejzajímavější výsledky:
Harstad - Rosenborg 0:7
Kvik Halden - Fredrikstad 2:1 pp.
Skeid - Vålerenga 0:3
Ottestad - Lillestrøm 0:2
Nybergsund - Hønefoss 1:4
Gjøvik - Strømsgodset 0:2
Arendal - Odd Grenland 0:5
Staal Jørpeland - Haugesund 1:5
Fana - Stabæk 1:4
Nardo  - Bodø/Glimt 0:1
Stjørdals-Blink - Tromsø 1:2
Verdal - Molde 0:2
Jerv - Viking 1:4
Florø - Brann 1:6
Byåsen - Kristiansund 2:1 pp.
Skarbøvik - Aalesund 0:1

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář