Jdi na obsah Jdi na menu
 


Skvělý Nicki Bille vedl Rosenborg za další výhrou

Rosenborg - Sarpsborg 08 4:2 (2:0)

Další tři body - to byl hlavní cíl pro fotbalisty Rosenborgu ve čtvrtek 16. května, tedy v předvečer norského státního svátku. Aby se hráči RBK mohli den poté promenádovat v ulicích Trondheimu bez jakékoliv obavy z pískotu přihlížejících fanoušků, museli zvládnout duel s oslabeným Sarpsborgem.

A první poločas naznačil, že by pro domácí neměl být problém soupeře porazit. Dánský kanonýr Bille Nielsen ukázal, že by mohl být tím pravým mužem na pozici hrotového útočníka. V rozmezí několika málo sekund se trefil hned dvakrát, a tak se do šaten šlo za stavu 2:0. Pohoda, říkali si fanoušci Rosenborgu, těch se mimochodem na tribunách sešla velice pěkná spousta.

Jenže začátek druhé půle přinesl nejprve hrůznou chybu domácího brankáře Hansena, ten neudržel jen z nouze nahozený míč do prostoru branky - 2:1. Zanedlouho se krásnou trefou prezentoval Islanďan Thóraninsson, tady už byl Lund Hansen bezmocný - 2:2. Rosenborg svého soupeře tlačil, ty dvě branky Sarpsborgu byly dost dílem náhody, obě střely hostujícího celku mířící na branku Rosenborgu našly svůj cíl. Ale představa ztráty bodů v takovém duelu nepřicházela ani do úvahy.

Minuty však plynuly a RBK stále se Sarpsborgem držel neuspokojivý remízový průběh. Trondheimští mají ve svém středu fotbalisty, kteří umějí takové zápasy strhnout na vlastní stranu. Nejprve Tarik Elyounoussi rozdílovou brankou vlastně duel rozhodl, pečeť na domácí vítězství 4:2 přidal ještě svým třetím zásahem Bille Nielsen.

Zasloužené tři body zůstaly na Lerkendalu, nyní se RBK připravuje na jeden z nejočekávanějších zápasů ligy. Do Trondheimu přijede obhájce titulu z Molde, to se po deseti kolech krčí na úplně poslední příčce tabulky a ke svému rivalu nejede v tom nejlepším rozpoložení. Nadělí i Rosenborg hostům z Molde pár banánů? V pondělí 20. května od 18 hodin se můžete přesvědčit sami, na internetu bude jistě dostatek streamů (zkuste třeba lshunter.tv).

B.: 33., 34. a 88. (z pen.) Nicki Bille Nielsen, 84. Tarik Elyounoussi - 52. Magnus Sylling Olsen, 65. Gudmundur Thóraninsson
Sestava RBK: Alexander Lund Hansen - Cristian Gamboa, Tore Reginiussen, Stefan Strandberg, Mikael Dorsin - Mike Jensen, Ole Selnæs (63. Jonas Svensson) - Tobias Mikkelsen (89. Bořek Dočkal), Mikkel Diskerud (70. John Chibuike), Tarik Elyounoussi - Nicki Bille Nielsen
Rozhodčí:
Espen Berntsen
Diváci:
19 015

rbk.pngsarpsborg.png

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář