Jdi na obsah Jdi na menu
 


S pomocí sudího uspěl Haugesund nad RBK

Haugesund - Rosenborg 3:1 (2:0)

Tak a máme to za sebou. Rosenborg se poprvé seznámil s ligovou prohrou v roce 2013. Ta přišla na hřišti doma vždy nebezpečného Haugesundu, ovšem v nedělní večer se do hlavní role pasoval rozhodčí Sælen. Ten svými dvěma hrubými chybami dostal domácí tým na koně, Haugesund nakonec i proti oslabenému soupeři svou úlohu zvládl.

Chyba číslo jedna - 15. minuta. Domácí rozjíždějí útok, centrují z pravého křídla do vápna, proti míči se neohroženě vydává Rønning, v pádu sráží balon svými zády a rozhodčí píská. Penalta, Bamberg vs. Hansen - 1:0.

Chyba číslo dvě - 22. minuta. Domácí  středopolař Agunna Anyora si v hlavičkovém souboji poradil s Jonasem Svenssonem nechutným způsobem. Loket v obličeji mladého záložníka RBK způsobil lehký otřes mozku, krvácení z úst a samozřejmě také vynucené střídání, na hřiště šel Dočkal. Anyorův zákrok zůstal zcela bez povšimnutí.


Svensson si právě odbývá svou poslední vteřinu ve hře, za chvíli mu poteče červená

V pětatřicáté minutě se do dvoubrankového vedení dostávají domácí, na 2:0 zvyšoval kanonýr a norský reprezentant Søderlund. Ještě před přestávkou svou penaltovou šanci dostali i hosté. Mikkelsen se na pravé straně pokutového území uvolnil přes jednoho hráče, druhý se mu postavil do cesty bez šance hrát míč, rozhodčí písknul penaltu a... Bille selhal.

Ale hned v úvodu poloviny druhé se RBK opět dostal do tempa. Mikkel Diskerud, jednoznačně nejlepší hráč z hostující družiny, elegantně přes celou bránu našel vzdálenější kout Kristiansenovy svatyně - 2:1. Rosenborg byl lepší, domácí se stěží dostávali na útočnou polovinu. Ovšem tlak hostů byl velmi rázně uťat po Gamboově druhém žlutém faulu, červená byla v tomto případě neoddiskutovatelná.

I přes absenci jednoho hráče do pole se Rosenborg snažil o vytvoření si tlaku na domácí obranu. Síly však rychle ubývaly a domácí se stále častěji dostávali do velmi nebezpečných protiútoků. Těsně před závěrečným hvizdem poslední hřebíček do trondheimské rakve zatloukl Andreassen, který právě jeden z těch rychlých brejků dokázal zakončit střelou (byť na dlouhou nohu) k Hansenově tyči - 3:1.

Prohra mrzí, ovšem výkon Rosenborg nebyl až tak špatný, jak by se mohlo na první pohled zdát. Haugesund je solidní tým, navíc hrál svůj první letošní duel doma, tudíž o další porci motivace měli hostitelé postaráno.

K nepřesným rozhodnutím sudího, především k nepotrestanému zákroku na Jonase Svenssona, se vyjádřil jak trenér RBK, tak i samotný rozhodčí:

P.J. Hansen: "Tohle je jasná červená karta. Bylo to svinstvo, s nímž se rozhodčí podle jejich slov každý rok chtějí vypořádat. Kdyby se tohle stalo někde před hospodou, bylo by to na vězení."
Kjetil Sælen (po zhlédnutí záběrů  v tv): "Je to moc špatné. Penalta pro Rosenborg vypadá v pořádku, ale zápas jako celek byl z naší strany špatný, udělali jsme chyby v důležitých momentech. Je toho moc, to každopádně."

B.: 15. Daniel Bamberg z pen., 35. Alexander Søderlund, 89. Tor Arne Andreassen - 51. Mikkel Diskerud
Sestava RBK: Alexander Lund Hansen - Cristian Gamboa (66. - ČK), Tore Reginiussen, Per Verner Rønning, Mikael Dorsin - Mikkel Diskerud, Mike Jensen (73. John Chibuike), Jonas Svensson (22. Bořek Dočkal) - Tobias Mikkelsen (88. Brede Moe), Nicki Bille, Tarik Elyounoussi
Rozhodčí:
Kjetil Sælen
Diváci:
5 391

haugesund.pngrbk.png

Zdroj foto: tv2.no

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář