Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rosenborg zazářil v Bergenu

Brann Bergen - Rosenborg 1:4 (0:1)

Po nezdařeném vystoupení v předkole Evropské ligy se RBK přesunul do Bergenu, kde jej v souboji o čelo ligové tabulky čekal kvalitní domácí Brann, jenž v letošní sezoně doposud na svém hřišti nepustil soupeřům ani bod. Nepříliš vhodný soupeř po pohárovém vypadnutí, dalo by se říct.

Jenže zápas vypadal zcela jinak, než jsme si všichni dokázali naplánovat. Rosenborg se díky nedůrazu bergenské obrany dostal lehce k vedení, které zařídil doklepnutím do brány Nicki Bille. Poté se domácí samozřejmě snažili o co nejrychlejší vyrovnání, ovšem defenziva RBK byla tentokrát velmi pozorná, a tak poločas už více divácky zajímavých šancí nenabídl, šlo se do šaten za stavu 0:1.

Bouře přišla v úvodu poloviny druhé. Nejprve se do obrovské šance tváří v tvář brankáři Leciejewskému řítil Chibuike, jenže branku těsně minul. Zanedlouho se už skóre měnilo. Mike Jensen přebral míč těsně před velkým vápnem, prošel až k brankáři domácích, udělal si z něho i přítomného obránce slalomovou tyč a zasunul míč do opuštěné brany - 0:2. Tři minuty později byl zápas již rozhodnutý.

Bille z levé strany nacentroval do vápna míč, kde si na něj na zadní tyči počkal Søderlund. Tomu stačilo jen vhodně natáhnout nohu, která dala balonu ten správný směr, tedy přímo do zcela prázdné branky bergenských - 0:3. Úplný závěr zápasu přinesl ještě po gólu na každé straně. Nejdříve se po Dočkalově přihrávce přesně k tyči trefil John Chibuike, poté se čestného zásahu dočkali i domácí, když po Askarově tečované střele mohli konečně změnit nulu na ukazalateli skóre na jedničku - 1:4.

Je skvělé, že se za RBK trefili všichni tři útočníci nastoupivší v základní sestavě. Když tomu přidáme ještě skvělou formu Mikeho Jensena, je s podivem, že trondheimští podobné představení nepředvedli už ve čtvrtek ve skotském Perthu. A ještě stojí za povšimnutí, že ani minutu v Bergenu neodehrál trenérův "miláček" Tobias Mikkelsen...

B.: 90. Amin Askar - 6. Nicki Bille, 53. Mike Jensen, 56. Alexander Søderlund, 90. John Chibuike
Sestava RBK: Daniel Örlund - Cristian Gamboa (75. Jon Inge Høiland), Stefan Strandberg, Tore Reginiussen, Mikael Dorsin - Mike Jensen, Ole Selnæs, Jonas Svensson (69. Daniel Berntsen) - Nicki Bille (87. Bořek Dočkal), Alexander Søderlund, John Chibuike
Rozhodčí: Tommy Skjerven
Diváci: 12 678

brann.pngrbk.png

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář