Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rosenborg vyválčil ve Skienu tři cenné body

Odd Grenland - Rosenborg 0:1 (0:0)

Nejtěsnější možnou výhru vybojovali hráči Rosenborgu na hřišti Oddu Grenland. V souboji dvou týmů vyznávajících černou a bílou barvu se hosté předvedli v solidním světle, zdvižený varovný prst však visí nad velkou spoustou neproměněných příležitostí.

Ty spalovali hráči RBK především v první půli. Do zakončení se ve velmi dobrých příležitostech dostávali postupně Chibuike, Prica i několikrát Elyounoussi. Ovšem ani jedna z těchto velkých šancí nebyla využita. Domácí také hrozili. Velkým nebezpečím byl hlavičkující Frode Johnsen, veterán se zkušenostmi (nejen) z Rosenborgu. Úvodní poločas diváky bavil, ovšem stav zůstával stále nezměněn.

Ve druhém dějství nejprve zahrozili opět domácí. Hlavičkujícího Frode Johnsena vychytal vystřídavší brankář Lund Hansen, tento zákrok večera můžeme označit jako určující pro celý vývoj zbytku utkání. RBK opět zkoušel své štěstí prostřednictvím Tarika Elyounoussiho, který ovšem stále čeká na svůj první ligový zářez v dresu Rosenborgu. Velkou šanci v 71. minutě spálil i John Chibuike.

To hlavní ovšem přišlo z takové nenápadné akce o minutu později. Velmi dobře hrající Chibuike poslal do úniku po pravé straně Radeho Pricu, ten ve vápně z otočky překvapil domácího golmana přesnou střelou ke vzdálenější tyči - 0:1. Tento gól otřásl seběvědomím borců Oddu Grenland natolik, že nebyli schopni vyprodukovat žádnou odpověď. Rosenborg zkušeně hlídal poslední čtvrthodinu, a také se možná poddali únavě po náročném programu, proto se soustředili především na obranu.

Tři body ze Skienu znamenají posun na druhé místo ligové tabulky. Godset v pátek pouze remizoval na hřišti Vålerengy, zatímco Molde, t.č. na první příčce, doma ubojovalo výhru nad předposledním Sandnesem. Zbývá posledních pět kol, v nichž se rozhodne, který z trojice Godset, RBK, Molde bude ten nejšťastnější.

B.: 72. Rade Prica
Sestava RBK:
Daniel Örlund (46. Alexander Lund Hansen) - Christian Gamboa, Stefan Strandberg, Per Verner Rønning, Mikael Dorsin - Bořek Dočkal, Jonas Svensson, Ole Kristian Selnæs, Tarik Elyounoussi (74. Daniel Fredheim Holm) - John Chibuike (81. Tore Reginiussen), Rade Prica
Rozhodčí: Brage Sandmoen
Diváci:
5 663

odd_grenland.pngrbk.png

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář