Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rosenborg uspěl ve Stavangeru

Viking - Rosenborg 1:4 (1:1)

Perfektní výsledek přivezli hráči Rosenborgu zpět do Trondheimu z půdy ambiciózního Vikingu Stavanger. Vítězství 4:1, které však bylo dvěma brankami zpečetěno až v samotném závěru, dává naději všem fanouškům bílo-černých barev, že se sezona ještě může vyvíjet příjemným směrem.

Jako tradičně se RBK nevypravil k zápasu v kompletním složení. Chyběli dva stopeři Larsen a Strandberg, k nim se na marodku přidal i záložník Selnæs. Naopak se do sestavy vrátil Steffen Iversen po svém bazénovém zranění, kdy si nepěkně pořezal palec na pravé noze. Ovšem aby trápení se sestavováním základní jedenáctky nebylo málo, během duelu se vinou problémů s třísly musel poroučet Daniel Fredheim Holm.

Ten ovšem ještě před svým vynuceným střídáním stihl vyrovnat na 1:1, když krásnou střelou ze vzdálenosti 17 metrů reagoval na předchozí vedoucí branku domácího Danielsena. V prvním poločase příliš pěkného fotbalu diváci neviděli. Domácí se v letošní sezoně trápí, to samé platí i o současné výkonosti Rosenborgu.

Rozhodnutí duelu na sebe nechalo čekat do poslední dvacetiminutovky. Agilní John Chibuike si pěkně porozuměl s Bořkem Dočkalem, který svým pohybem dal najevo svou ochotu dostat se do zajímavé šance. Nigerijec poslal českého záložníka do výborné pozice, Dočkal napodruhé pokořil brankáře Jarsteina střelou mezi nohama. Rosenborg se dostal do vedení, na světelné tabuli svítil stav 1:2.

Ovšem pokud se domníváte, že vedení na straně hostů znamenalo zavelení k útoku mezi domácími, šeredně se mýlíte. Vikingové se nedokázali prosadit do jakéhokoliv náznaku tlaku, měli jen neplodné rohové kopy, hosté kontrolovali zbytek duelu a okořenili jej ještě dvěma trefami během posledních pár okamžiků.

Nejprve se parádní střelou vyznamenal John Chibuike, brankou na 1:3 se přihlásil do pomyslné soutěže o nejkrásnější gól duelu, konkurenta mu bude dělat především Holm. Závěrečnou tečku duelu udělal Rade Prica, jenž v den zápasu slavil třicáté druhé narozeniny. Přesným zakončením na konečný stav 1:4 daroval sám sobě i  přítomným fanouškům RBK pěkný dárek.

Rosenborg tedy zvítězil, dá se říci zaslouženě, na půdě stavangerského Vikingu. Po třinácti odehraných zápasech se trondheimští usazují na čtvrté příčce ligové tabulky s tím, že na vedoucí pozici okupovanou Strømsgodsetem ztrácejí sedm bodů.

B.: 21. André Danielsen - 23. Daniel Fredheim Holm, 70. Bořek Dočkal, 90. John Chibuike, 90. Rade Prica
Sestava RBK:
Daniel Örlund - Peter Ankersen, Simen Wangberg, Per Verner Rønning, Mikael Dorsin - Bořek Dočkal, Markus Henriksen, Jonas Svensson, Daniel Fredheim Holm (36. Mohammed Awal-Issah) - John Chibuike, Steffen Iversen (46. Rade Prica)
Rozhodčí: Brage Sandmoen
Diváci: 10 059

viking.pngrbk.png

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář