Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rosenborg hladce přejel Vålerengu a dál bojuje o titul

Rosenborg - Vålerenga 3:0 (2:0)

Jeden ze šlágrů celého ligového ročníku byl naprosto v moci domácího Rosenborgu. Díky těmto třem bodům se trondheimští stále drží dvojice Molde, Godset, která v tomto kole v domácích duelech rovněž nezaváhala.

Rosenborg se do svého soupeře zakousl již od úvodních minut a bylo víceméně jen otázkou času, kdy dokáží domácí vstřelit úvodní gól celého duelu. První z velkých šancí měl Bořek Dočkal, který se z přímého kopu trefil jen do vnější strany Hirschfeldovy tyče. Ještě větší příležitost měl Tarik Elyounoussi, jehož hlavičkový pokus našel jednoho z obránců VIF na brankové čáře.

První branka zápasu přišla chvilku po odehrané půlhodině. Fredheim Holm se bez problémů uvolnil na pravé straně, přesně nacentroval do vápna, kde čekal zástup jeho spoluhráčů. Hostující obrana situaci nezvládla, míč propadl k Pricovi, který prostřelil vše, co mu stálo v cestě - 1:0. Zanedlouho se švédský forvard uvedl podruhé. Po nepovedené malé domů se dostal jako první v souboji s brankářem Hirschfeldem k míči, ten se došoural do sítě - 2:0. Otázkou je, zda neměl raději rozhodčí odpískat faul ze strany švédského útočníka.

To ale neudělal, naopak o čtyři minuty později ukázal druhou žlutou kartu Papemu Diamakovi za naprosto zbytečné bránění v rozehrání soupeři na jeho vlastní polovině. Vålerenga šla do šaten s dvoubrankovým mankem a jen v deseti mužích.

Rosenborg si druhou polovinu zápasu zkušeně pohlídal, dokonce během této pětačtyřicetiminutovky mohl trenér Jönsson prostřídat klíčové hráče, takže zápas nedohráli Elyounoussi či Dočkal. Budou je čekat ještě důležité zápasy včetně toho nejbližšího ve čtvrtek ve Vídni.

Zápas už nenabízel tolik brankových příležitostí, ovšem ještě jeden dárek na cestu spokojeným fanouškům přibalil přesnou střelou z přímého kopu Ole Selnæs, který nedal šanci brankáři Kongshavnovi, jenž v poločase vystřídal kolegu Hirschfelda - 3:0. Zasloužená výhra, možná až překvapivě jednoduchá. Jen tak dál!

B.: 32., 40. Rade Prica, 90. Ole Selnæs
Sestava RBK:
Daniel Örlund - Cristian Gamboa, Tore Reginiussen, Per Verner Rønning, Mikael Dorsin - Bořek Dočkal (81. Ole Selnæs), Jonas Svensson, Mikkel Diskerud, Daniel Fredheim Holm - Tarik Elyounoussi (71. Steffen Iversen), Rade Prica (77. John Chibuike)
Rozhodčí: Svein-Erik Edvartsen
Diváci: 14 483

rbk.pngvalerenga.png

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář