Jdi na obsah Jdi na menu
 


Riku Riski už je náš, jedná se o dalších

Ještě před koncem roku 2013 dotáhli vyjednavači Rosenborgu do konce přestup finského útočníka/záložníka Riku Riskiho z čerstvě druholigového Hønefossu do Trondheimu. Riski (nar. 16.08.1989) je hráč, který v sezoně 2013 za bídný Hønefoss nastřílel v 26 zápasech deset branek, stal se samozřejmě nejsvětlejším bodem v sestavě svého týmu, a proto nebylo překvapením, že po sestupu se o tohoto 174 cm vysokého hráče zajímaly různé kluby.

Souboj o Riskiho podpis vyhrál Rosenborg, Fin se v Trondheimu upsal na čtyři následující roky. Erik Hoftun řekl o tomto hráči následující slova: "Je to hráč, do něhož vkládáme velká očekávání. Má spoustu předpokladů a kvalit, které zapadají do systému 4-3-3, jenž v RBK praktikujeme. Tenhle hráč nepotřebuje moc prostoru pro to, aby se proti soupeři prosadil. Umí číst hru, je technicky slušně vybaven a ví si rady v zakončení. zakončovat. Počítáme s ním na místo křídelníka, ale dokáže hrát i na samotném hrotu, pokud by bylo potřeba." Riku Riski si převzal dres s číslem 9, které donedávna v RBK oblékal Nicki Bille Nielsen, jež přechází na svou oblíbenou čtrnáctku. 


Erik Hoftun (vlevo) a Riku Riski

Rosenborg samozřejmě přestupem Riskiho neskládá zbraně. Naopak další zajímavá jména krouží mezi trondheimskými fanoušky. Z Middlesbrough možná do Norska zamíří záložník  jménem Faris Haroun. O tohoto šestinásobného reprezentanta Belgie se kromě Rosenborg zajímají i kluby z Ázerbajdžánu a Kazachstánu (tohle není moc dobrá společnost pro RBK, nu což...), ovšem pro RBK by měl být hlavním rivalem Zulte Waregem. Haroun ve druhé anglické lize v letošní sezoně strádá, v Middlesbrough nehraje, a tak není divu, že se poohlíží po jiném angažmá. Osmadvacetiletý fotbalista má v Anglii kontrakt do léta tohoto roku, je tedy nasnadě, že se s klubem budou chtít domluvit na rozvázání smlouvy ještě během této zimy.


Faris Dominguere Jenny Haroun (v popředí) ještě v dresu Middlesbrough

 

Zdroj foto: rbk.no (1), The Guardian (2)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář