Jdi na obsah Jdi na menu
 


RBK výhrou nad Stabækem vstupuje do hry o titul

Stabæk - Rosenborg 0:2 (0:0)

Trondheimští fotbalisté se po výhře na hřišti posledního Stabæku velmi hlasitě přihlásili do boje o ligový titul. Po remíze vedoucího Godsetu a prohře 1:4! favorizovaného Molde se čekalo, zda RBK dokáže využít dosavadních výsledků svých soupeřů a dotáhnout se na pouhý jednobodový rozdíl na samotný vrchol tabulky. Povedlo se, RBK vyhrál 2:0 a na třetím místě jej opravdu dělí pouhý bod od pozice první.

Začátek duelu ovšem nenaznačoval, že by se domácí nechali lacino okrást o body. Rosenborg neměl nijak drtivou převahu, sice držel míč na svých kopačkách častěji než domácí, ovšem do velkého počtu příležitostí se hosté nedostávali. Jmenovat můžeme především Elyounoussiho zakončení z velmi nadějné pozice, trefil však domácího brankáře. Stabæk hrozil především ze standardních situací, kdy se obrana Rosenborg dostávala pod tlak. Poločas skončil bezbrankovým skóre, za zmínku ještě stojí nucený odchod Bořka Dočkala ze hřiště, český záložník si vykloubil prsty na levé ruce, a tak musel být vystřídán Steffenem Iversenem.

Právě nastoupivší norský veterán byl hlavním mužem druhé poloviny duelu. Iversen rozhodl o dělbě bodů dvěma střelami ze střední vzdálenosti. Nejprve ve 49. minutě jej na hranici velkého vápna našel spoluhráč Holm, Iversen se s míčem stačil ještě otočit, aby jej nakonec zavěsil pod břevno Larsenovy branky - 0:1. Aby tomu nebylo dost, Iversen se se svými spoluhráči mohl radovat znovu o pouhých pět minut později. Jméno domácího brankáře figurovalo velmi silně i u druhé branky zápasu.

Jan Kjell Larsen vyhazoval míč po ubráněné akci, ovšem Ivesen balon akrobatickým zákrokem sklepl pro sebe a ihned jej napálil zpět ve směru domácí branky. Larsen byl bezmocný, stál až příliš daleko a na míč neměl šanci dosáhnout - 0:2. Tímto byl počet gólů vyčerpán, Rosenborg si zbytek duelu pohlídal, navíc měl šanci na zvýšení svého vedení, ovšem Elyounoussiho v jasné gólovce sestřelil stabæcký brankář, viděl červenou a do svatyně se postavil Kleiven. Toto se událo v 87. minutě, hosté neměli ani čas nového muže mezi domácími tyčemi vyzkoušet.

Zápas skončil zaslouženým vítězstvím hostujícího celku. Ovšem můžeme jen spekulovat, jak by se duel vyvíjel bez přítomnosti Steffena Iversena. Jeho střelecká pohotovost přijela právě včas, RBK totiž ani v tomto duelu nenašel toho správného adepta na post útočníka. Snad se někdo pro posledních devět důležitých kol najde, RBK jej bude potřebovat i pro evropský podzim.

B.: 49. a 54. Steffen Iversen
Sestava RBK:
Daniel Örlund - Christian Gamboa, Per Verner Rønning, Tore Reginiussen, Mikael Dorsin - Bořek Dočkal (42. Steffen Iversen), Mohammed-Awal Issah, Mikkel Diskerud, Daniel Fredheim Holm (81. Jon Inge Høiland) - John Chibuike - Tarik Elyounoussi
Rozhodčí: Svein-Erik Edvartsen
Diváci: 5 284

stabaek.pngrbk.png

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář