Jdi na obsah Jdi na menu
 


RBK ukončil sezonu prohrou v Německu

Bayer Leverkusen - Rosenborg 1:0 (0:0)

Fotbalisté Rosenborgu udělali poslední tečku za fotbalovým rokem 2012. Program šestého hracího dne základních skupin Evropské ligy je zavedl do německého Leverkusenu, kde s podporou několika stovek trondheimských fanoušků (byl to vlastně jediný myslitelný "výjezd" po uzavřeném hledišti ve Vídni a nevyzpytatelné Ukrajině) chtěli zakončit sezonu zajímavým výsledkem.

A hosté nepředváděli zase tak špatný fotbal. Měli i dostatek šancí ke vstřelení alespoň jednoho gólu, Prica či Elyounoussi by mohli vyprávět, ale byli to kvalitnější domácí, kteří svůj tlak dokázali přetavit v jedinou branku utkání. Domácí zvítězili víceméně zaslouženě, ovšem RBK na konec sezony nepředvedl výkon, za nějž by se musel stydět. Ano, občas skřípala souhra, přesnost přihrávek byla také semtam zoufalá, ovšem z celkového hlediska Rosenborg nepropadl.

Z individualit se ukázal přesný stoper Reginiussen, zajímavý výkon odvedl dopředu také Elyounoussi. Tito dva mohou být třeba společně s Diskerudem (pokud prodlouží smlouvu) a Dočkalem základní stavební kameny sestavy pro příští rok. Bude nutné sehnat solidní náhradu (2 kusy, prosím) do útoku, obrana také potřebuje vyztužit.

Rosenborg letos v Evropě nezklamal, účast v základní skupině EL znamená splnění předsezonního cíle. Týmy Bayeru a Metalistu byly oba nad naše síly, ovšem to znamená jen motivaci pro další práci, abychom příští rok poposkočili opět o příčku výše.

B.: 65. Julian Riedel
Sestava RBK:
Alexander Lund Hansen - Cristian Gamboa, Tore Reginiussen, Per Verner Rønning, Mikael Dorsin - Tarik Elyounoussi, Mikkel Diskerud, Ole Selnæs (72. Steffen Iversen), Jonas Svensson (83. Jaime Alas) - John Chibuike, Rade Prica (46. Mohammed-Awal Issah)
Rozhodčí: Leontios Trattou (Kypr)
Diváci: 17 000


szólj hozzá: Bayer Leverkusen 1-0 Rosenborg

rbk.png

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

I promised.

(geone, 28. 1. 2022 23:14)

Hi, this is Irina. I am sending you my intimate photos as I promised. https://tinyurl.com/y8dzgbs8