Jdi na obsah Jdi na menu
 


RBK selhal, tonoucí Fredrikstad si veze všechny body

Rosenborg - Fredrikstad 0:1 (0:0)

Těžko k poslednímu domácímu zápasu v letošní ligové sezoně něco dodávat. Rosenborg měl ještě vcelku solidní šanci zabojovat o druhou příčku, která by jej místo do prvního předkola EL v příštím roce poslala "až" do předkola druhého. Godset venku prohrál, RBK ovšem taky. A po jakém výkonu.

Nebudu tu rozepisovat průběh utkání, podívejte se sami na sestřih. Spíš budu informovat o tom, jak to vypadá v ligové tabulce. Titul už slaví v Molde, takže i když neradi - gratulujeme. Na Strømsgodset mají náskok čtyř bodů, zbývá přitom jen poslední ligové kolo. Rozestup mezi druhým Godsetem a třetím RBK je tříbodový, ale zatímco SIF hostí v závěrečném duelu již jistého sestupujícího ze Stabæku, Rosenborg jede do Hønefossu, jemuž by body mohly výrazně pomoci v udržení se v lize.

Právě na konci tabulky dule RBK  s FFK celou situaci zamotal. Rozdíl mezi dvanáctým Hønefossem a patnáctým FFK jsou pouhé dva body, přičemž mužstva by se ráda vyhla nejen patnácté pozici, která znamená přímý pád do Adeccoligy, ale čtrnácté místo znamená také trochu strachu, tým na této pozici čeká baráž s druholigistou.

RBK může teoreticky přijít o třetí příčku. V Norsku v případě shodného počtu bodů přichází nejprve pravidlo lepšího skóre ze všech duelů, RBK má v současnosti rozdíl +24, TIL +14. Prohra Rosenborgu o deset snad nepřipadá v úvahu...

B.: 31. Robert Stene
Sestava RBK:
Alexander Lund Hansen - Cristian Gamboa, Tore Reginiussen, Per Verner Rønning, Mikael Dorsin – Bořek Dočkal, Mohammed-Awal Issah (46. Ole Selnæs), Mikkel Diskerud, Jonas Svensson - Steffen Iversen, Daniel Fredheim Holm
Rozhodčí: Brage Sandmoen
Diváci: 12 258

rbk.pngfredrikstad.png

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář