Jdi na obsah Jdi na menu
 


RBK prohrál jeden z klíčových duelů sezony

Molde - Rosenborg 2:0 (0:0)

Nepříliš lichotivý výsledek si přivezli fotbalisté trondheimského Rosenborgu z půdy arcirivala z Molde. Výhra domácích v poměru 2:0 osamostatňuje modro-bílé v čele tabulky, s tříbodovým odstupem budou v posledních třech kolech této ligové sezony supět dotírající Rosenborg a Strømsgodset. Vzájemný zápas těchto dvou klubů nás čeká v rámci kola příštího.

Natěšený a zcela zaplněný Aker Stadion mohl od prvních minut sledovat vyrovnanou bitvu dvou kandidátů na ligové prvenství. Začátek duelu byl spíše opatrnější, ani jeden z týmů se v úvodních minutách nedostal do žádné výraznější šance. Seznam velmi dobrých příležitostí otevírá domácí Berg Hestad v 26. minutě, kdy si pěkně zpracoval centra a z halfvoleje vypálil těsně vedle Örlundovy svatyně; tady by hostující brankář mohl s přesnějším míčem těžko něco udělat. Možnosti k otevření skóre měly oba celky na samém konci prvního dějství. Domácí Diouf střelou přes hlavu protáhl brankáře Rosenborgu, na druhé straně měl obrovskou příležitost Mikael Dorsin, jehož samostatný průnik po levé straně zastavil až připravený brankář Söderberg, jenž nepropustil míč mezi nohama.

Do druhého poločasu vlétli svou velkou šancí opět hosté, Rade Prica stál přesně, kde měl, ovšem nebyl zcela dobře připraven, a tak míč odražený od útočníkova stehna v klidu sebral domácí brankář. Zlomový moment zápasu přišel po hodině hry. Nejprve se z rohu téměř prosadil Vasthaug, ovšem na jeho hlavičkový pokus byl Örlud připraven. Z následného rohového kopu se již domácí prosadili. Molde rozehrálo tento roh nakrátko, centr Moströma neomylně našel volného Senegalce Dioufa. Útočník, který je v Norsku na hostování z dánské Kodaně, opět dokázal, že hlavičkové souboje jsou jeho silnou stránkou - 1:0.

Právě obrana domácích hlavičkářů trondheimskému týmu příliš nešla, další velkou možnost měl zanedlouho Berg Hestad. Poté pokračoval spíše boj, Rosenborg měl za úkol vyrovnat, ovšem v cestě mu stála pozorná domácí obrana. Zoufalý nápor v nastaveném čase utnul Etzaz Hussain, který využil výletu Daniela Örlunda do pokutového území domácích. Branka Rosenborgu byla zcela volná, a tak neměl norský mládežnický reprezentant vůbec žádný problém uklidit míč do sítě a stanovit konečné skóre na 2:0.

RBK prohrál bitvu, ovšem válka stále ještě neskončila. Molde příště zajíždí na půdu čtvrtého Tromsø, které by určitě chtělo alespoň tímto nepřímým způsobem zamíchat medailovými pozicemi. Rosenborg čeká další velmi těžký souboj, který napoví o přerozdělení medailových pozic. Příští neděli (opět od 19 hodin) se trondheimští přestaví na půdě prozatím třetího Strømsgodsetu. Nepříjemnou zprávou je, že budou chybět dva pilíře obrany, kvůli kartám nesmí nastoupit ani Dorsin ani Strandberg.

B.: 60. Pape Paté Diouf, 90. Etzaz Hussain
Sestava RBK:
Daniel Örlund - Cristian Gamboa, Tore Reginiussen, Stefan Strandberg, Mikael Dorsin - Daniel Fredheim Holm (74. Steffen Iversen), Jonas Svensson (87. Ole Kristian Selnæs), Mikkel Diskerud, John Chibuike - Tarik Elyounoussi, Rade Prica
Rozhodčí:
Svein Oddvar Moen
Diváci:
11 112

molde.pngrbk.png

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář