Jdi na obsah Jdi na menu
 


RBK podepsal dva hráče do obranné fáze

Na počátku tohoto týdne se v dresu Rosenborgu začala objevovat dvojice hráčů, které známe doposud z působení v dresech jiných týmů.

Jako výpomoc do nejasné doby brankářské (Örlund a Storevik jsou po operacích) přichází především na post dvojky Lars Stubhaug, který doposud působil v týmu Hønefossu. Tento dvaadvacetiletý gólman zatím bude působit v Trondheimu v rámci krátkého hostování pro dva herní kempy ve Španělsku, o dalším osudu celé brankářské ekipy se rozhodne podle momentální situace v březnu. Stubhaug není jedničkou ani ve svém domovském Hønefossu, tam kryje záda Stevemu Clarkovi. Jako šestnáctiletý mladík odešel do anglického Evertonu, kde strávil tři roky. Poté působil ve Strømsgodsetu, odkud se před rokem stěhoval do nedalekého Hønefossu.

Naopak na trvalý přestup přichází do klubu obránce Brede Moe, který přichází z partnerského Ranheimu. Moe je dvaadvacetiletý stoper, který v RBK často během loňské sezony i trénoval, dokud mu to jeho povinnosti ve škole (studuje stavební inženýrství v Trondheimu) i v mateřském klubu dovolily. Za Rosenborg si v létě 2012 zahrál i přípravný zápas proti IFK Göteborg (3:3). Ovšem je otázkou, zda Moe bude působit nadále v Ranheimu, kam by ho mohl Rosenborg poslat na hostování, nebo zůstane natrvalo ve druhém a větším trondheimském týmu.


Brede Moe v hledáčku novinářů

Zdroj: t-a.no

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář