Jdi na obsah Jdi na menu
 


RBK opět řádil, tentokrát to odnesl Sogndal

Sogndal - Rosenborg 0:4 (0:3)

Perfektní výkon téměř bez chyb předvedli především v prvním poločasu na hřišti Sogndalu fotbalisté Rosenborgu. Po druhé výhře poměrem 4:0 v řadě, celkově třetím v sezoně, se se skvostným skóre 9:0 po třech zápasech vyhřívají stále v čele tabulky, kde jim ovšem zdatně sekunduje tým Aalesundu se stejným bodovým ziskem.

Duel na novém umělém trávníku ve městečku Sogndal uprostřed krajiny fjordů byl rozhodnut již během prvního poločasu. Sehraná obrana RBK nedávala domácímu útoku moc příležitostí doufat, že se budou radovat ze vstřeleného gólu. Naopak to byli hosté, kteří se po půlhodině zápasu dostali do vedení po Mikkelsenově tvrdé ráně, na níž domácí brankář nestačil. Zásluhu na této brance má Elyounoussi, který na pravé straně vybojoval míč na domácím obránci, poslal jej Svenssonovi, jenž našel na druhé straně velkého vápna právě Mikkelsena. Ten zaznamenal svou první ligovou branku v dresu RBK - 0:1.

Do konce poločasu padly ještě dva góly. Nejprve se ke sraženému centru probojoval před sogndalským brankářem Bille Nielsen, golmana jednoduše přehlavičkoval a zvýšil na 0:2. A o pár vteřin později zasadil Rosenborg KO, když Svensson dorazil do domácí branky odražený míč, stav po pětačtyřiceti minutách byl velice příznivý - 0:3.

Ve druhé polovině zápasu se domácí tlačili do útoku, aby alespoň jednou potěšili přítomné fanoušky, ovšem byli to opět trondheimští, kteří využili jeden ze svých mnoha rychlých protiútoků, Elyounoussi nasadil brankáři Sogndalu jesličky a zvyšoval na 0:4. Nejblíže k zaznamenání čestného úspěchu byl za domácí bývalý hráč RBK Azar Karadas, toho si však perfektním zákrokem vychutnal v obrovské pohodě chytající brankách Lund Hansen. Rosenborg neměl žádné větší problémy, v Sogndalu kraloval a zaslouženě se mohl radovat z vysokého vítězství.

B.: 31. Tobias Mikkelsen, 45. Nicki Bille, 45. Jonas Svensson, 75. Tarik Elyounoussi
Sestava RBK: Alexander Lund Hansen - Cristian Gamboa, Tore Reginiussen, Per Verner Rønning, Mikael Dorsin - Mikkel Diskerud, Mike Jensen, Jonas Svensson (46. Bořek Dočkal) - Tobias Mikkelsen (79. Fredrik Midtsjø), Nicki Bille (76. John Chibuike), Tarik Elyounoussi
Rozhodčí:
Anders Johansen
Diváci:
3 154

sogndal.pngrbk.png

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář