Jdi na obsah Jdi na menu
 


RBK končí stříbrný, zlato slaví v Drammenu

Lillestrøm - Rosenborg 0:3 (0:2)

Ligová sezona 2013 končí, titul slaví tým Strømsgodsetu, Rosenborg končí na druhém místě o pouhý bod zpět. Poslední kolo nabídlo velmi napínavé bitvy, aspoň na dálku spolu bojovali výše zmínění soupeři o zlatou medaili, na spodu tabulky se ještě rozhodovalo o sestupujícím a týmu, který vyzve druholigový Ranheim v následné baráži o poslední volné místo v příštím ročníku Tippeligy.

Rosenborg musel v Lillestrømu vyhrát a spolehat současně na zaváhání doposud vedoucího Strømsgodsetu proti již bronzovému Haugesundu. Oba rivalové v boji o ligové zlato své fanoušky nezklamali, jasně vyhráli své duely, což znamená zlatou radost ve městě Drammenu. Ale titul si museli hlavně fanoušci ještě pěkně odpracovat svými nervy. Haugesund totiž byl první poločas duelu proti Godsetu lepším týmem, ovšem do šaten se odcházelo za stavu 0:0.

To Rosenborg už vedl 2:0 a kráčel k jasnému vítězství, které ještě podpořil svým druhým gólovým zásahem skvělý John Chibuike. A druhá půle v Drammenu byla úplně jiná než její starší kolegyně. Godset jasně dominoval, dostal se do vedení, které po červené kartě pro haugesundského hráče ještě navyšoval na konečných 4:0.

Strømsgodset hrál celou sezonu vyrovnaně, bez větší zaváhání a krizových period. Titul si družina vedená Ronnym Deilou bezesporu zaslouží, ale zlato bylo tak blízko... Zkusíme to zase za rok!

B.: 7. a 72. John Chibuike, 18. Mike Jensen
Sestava RBK:
Daniel Örlund - Christian Gamboa, Stefan Strandberg, Tore Reginiussen, Jørgen Skjelvik - Jonas Svensson, Mikkel Mix Diskerud, Mike Jensen (66. Ole Selnæs) - John Chibuike, Nicki Bille Nielsen (46. Pål André Helland), Alexander Søderlund
Rozhodčí:
Tommy Skjerven
Diváci: 

lillestrom.pngrbk.png

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář