Jdi na obsah Jdi na menu
 


Premiéra byla úspěšná, RBK vyzrál na rivala

25. 3. 2012

Rosenborg - Brann 3:1 (1:0)

Fotbalisté Rosenbrogu zvládli úspěšně letošní ligovou premiéru. V napínavém souboji nakonec udolali bergenský Brann v poměru 3:1 a začali úspěšně jízdu na nejvyšší stupínky v tabulce.

Úvod domácím vyšel náramně. Již v deváté minutě ukázal své kvality kanonýra Steffen Iversen, navrátilec do bílo-černého dresu. Míč po Dočkalově rohu nejdříve tečoval hlavou Høiland, aby se k balonu na zadní tyči dostal právě Iversen a dotlačil jej za záda brankáře Leciewského - 1:0. Právě v tento moment ukázal Iversen svou sílu. V jeho věku už nikdo nepředpokládá, že bude neúnavně napadat obránce soupeře, ale že spíše bude schopen těžit z dobrého výběru místa v pokutovém území. Lerkendal byl u vytržení, diváci vítali zpět svého hrdinu.

Brann se však brzkého inkasovaného gólu nezalekl. Po dobu dalších minut byl nebezpečenějším a nezřídkakdy uzamkl domácí jedenáctku na její vlastní polovině, Rosenborgu nezbývalo často nic jiného než odkopávat. Dvě zajímavé šance po centrech měl Kim Ojo, kdy se vždy propracoval k zakončení, ale to bylo nepřesné nebo slabé. Rosenborg těžil především z dobře kopnutých standardních situací v podání Bořka Dočkala. Ke střele se po jedné takové dostal nováček Strandberg, ale zamířil bohužel nad branku polského brankáře v dresu Brannu.

Druhý poločas, jehož celých 45 minut odchytal za bergenské náhradník Øvretveit, který na konci první půle vystřídal zraněného kolegu, začal podobně jako půle první. Tedy brankou domácího výběru. Opět Dočkalův roh, tentokrát hlavičkuje přesně do sítě stoper Jim Larsen - 2:0. Brann se ale vzchopil, již šest minut poté byl na konci kombinační akce střílející Askar, jehož pěkná střela z hranice vápna skončila za zády gólmana Örlunda a rozradostnila početnou skupinu fanoušků oblečených v červených barvách - 2:1.

Pak začal festival šancí u hostující branky. Chibuikeho vyzval centrem z pravé strany Høiland, nigerijský útočník si však míč zklepl velmi nešťastně a vlastně ani nezakončil.  O dvě minuty později pádil na branku Bořek Dočkal, tentokrát nehledal lépe postaveného spoluhráče, ale sám vystřelil. Balon zastavila až tyč. Do třetice velká šance, tentokrát v podání Iversena, který nebyl k překvapení všech v ofsajdu, ale svou příležitost opřel také jen o tyč.

Potvrzení domácího vítězství na sebe vzal Rade Prica. Ne zcela stoprocentně fit nastoupil až na poslední čtvrthodinu a skóroval. Örlundův výkop prodloužil na půli hřiště hlavičkou Larsen a Prica využil špatného vyběhnutí brankáře Brannu a pohodlně zakončil do zcela odkryté branky - 3:1.

V poslední desetiminutovce se již nic převratného nestalo. Hosté neměli síly na obrat duelu, Rosenborg si první zaslouženou výhru bezpečně pohlídal.

B.: 9. Steffen Iversen, 54. Jim Larsen, 81. Rade Prica - 60. Amin Askar
Sestava RBK: Daniel Örlund 5 - Jon Inge Høiland 5, Jim Larsen 7, Stefan Strandberg 5 (52. Simen Wangberg 5), Mikael Dorsin 5 - Bořek Dočkal 7, Mohammed-Awal Issah 5, Markus Henriksen 6, Jonas Svensson 5 - John Chibuike 7 (75. Rade Prica)  - Steffen Iversen 7 (82. Daniel Fredheim Holm)
Rozhodčí: Tom Harald Hagen
Diváci: 13 166

Zdroj hodnocení hráčů: altomfotball.no

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář