Jdi na obsah Jdi na menu
 


Po divoké výhře v předehrávce se dostáváme na čelo tabulky

Rosenborg - Haugesund 5:2 (0:1)

Jako den a noc vypadaly oba poločasy páteční předehrávky 24. kola mezi Rosenborgem a Haugesundem. Utkaly se dva týmy, které mají v současné době rozdílnou motivaci. RBK bojuje o titul, zatímco Haugesund ve druhé polovině soutěže nedokázal navázat na své výkony z prvních patnácti kol, nyní se tým ze západního pobřeží Norska již může fotbalem bavit, sestup ani poháry už mu reálně nehrozí.

První pětačtyřicetiminutovka poloprázdný stadion přímo nudila. Domácí jako by šetřili síly na pohárové měření s Leverkusenem, hosté jejich přístupu k tomuto duelu hned využili. V 16. minutě se dostali po Søderlundově kombinaci se střílejícím Fevangem do velké šance, Strandberg stál na svém místě a nepustil útočníkovu střelu do brány. Ovšem již z následného rohu se hosté dostávají do vedení. Míč propadl na zadní tyč ke zcela osamocenému Fevangovi, který neměl sebemenší problém s umístěním míče do brány - 0:1. Zbytek půle nudil, domácí nepředvedli zhola nic, takže se není co divit, že bývalí fotbalisté RBK na tribuně prosili správce stadionu o vypnutí světel, hráči by se mohli vyspat a další den by podali lepší výkon...

Ale ke zvratu především v hlavách hráčů RBK nemuselo vést tak dlouhé čekání, stačila poločasová přestávka, při níž domácí kouč musel zvýšit hlas. Domácí borci si trenérova slova vzali k srdci. Nedlouho po rozehrání druhé poloviny se po rohovém kopu prosadil Per Rønning, který otřel míč ještě o Søderlunda, brankář byl na tuto hlavičku krátký - 1:1. Na další radost čekali domácí fanoušci jen deset minut. K přímému kopu z levé strany se postavil Bořek Dočkal, a konečně se i trefil - 2:1. Pak se probrali opět hosté, ale k žádné brankové příležitosti se nedostali.

Jednoduchou cestu ke gólu jim ukázal v 68. minutě Daniel Örlund. Dlouhým výkopem, který ještě prodloužil obránce Skjerve, vybídl ke střele Radeho Pricu. Ten z první propálil brankáře Kristiansena - 3:1. Hosté se nechali inspirovat, zanedlouho po rohovém kopu prostřednictvím Fevanga snižují na 3:2. Útočnou hru RBK pak ještě rozproudil Chibuike, který se předvedl hned krátce po svém nástupu střelou z hranice vápna, tu mu brankář Kristiansen vychytal. Hráči Rosenborgu bavili přítomné obecenstvo kreacemi útočných akcí, po další z nich se jen těsně k míči neprodral Fredheim Holm.

Nigerijský útočník John Chibuike se trefil v 82. minutě a upravoval po krkolomné akci, do níž se kromě něj zapojil ještě Elyounoussi a Svensson, na 4:2. Pečeť duelu nalepil Diskerud, jenž se v 88. minutě vydal na samotný hrot, ze kterého měl jednoduchou práci po Gamboově centru z pravé strany - 5:2. Mimochodem Cristian Gamboa byl vyhlášen mužem zápasu, jeho výkon byl opravdu velmi slibný.

Rosenborg vyválčil po perfektní druhé polovině zápasu tři body. Tento výsledek posunuje Troillongan prozatím do čela tabulky, samozřejmě Molde a Godset ještě své zápasy teprve budou hrát. Stadionem ale už v pátek zněl pokřik "Svart og hvitt gull, hjem te Trondhjæm by", kterým fanoušci vítají zlato (v černo-bílém provedení) ve městě Trondheim. Snad si takové heslo budeme moci říkat i po posledním kole.

B.: 46. vlastní (Søderlund), 55. Bořek Dočkal, 68. Rade Prica, 82. John Chibuike, 88. Mikkel Diskerud - 17., 72. Geir Fevang,
Sestava RBK:
Daniel Örlund - Christian Gamboa, Stefan Strandberg, Per Verner Rønning, Mikael Dorsin - Jonas Svensson, Mikkel Diskerud - Bořek Dočkal, Tarik Elyounoussi, Daniel Fredheim Holm - Rade Prica (74. John Chibuke)
Rozhodčí: Anders Johansen
Diváci: 11 249

rbk.pnghaugesund.png

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář