Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nicky Bille první letošní posilou

Sportovní vedení Rosenborgu se činí již od úvodních dnů nového roku. Bylo zřejmé,  že bude nutné do kádru zařadit nové hráče především do útočné vozby. První vlaštovkou je čtyřiadvacetiletý dánský útočník Nicky Niels Bille Nielsen, který naposledy působil ve španělském Vallecanu.

Rodák z kodaňského předměstí za svou krátkou kariéru profesionálního fotbalisty stačil projít různými kluby na několika místech Evropy. Začal v klubu BK Frem, odtamud se stěhoval do italské Regginy, která jej po krátkém seznámení se poslala na hostování do menších týmů. Návrat do velkého fotbalu byl ve znamení návratu i do rodného Dánska, přesněji řečeno do Nordsjællandu, za nějž odehrál velmi úspěšnou sezonu 2009/10, po níž si vysloužil pozvánku do Španělska, do týmu Villarealu. Tam hrál především za rezervní tým, poté byl poslán na hostování do Elche a Vallecana. Zajímavé je, že i RBK byl ve hře o podpis tohoto útočníka právě v létě 2010. Nyní se Bille opět vrací na sever, kde podepsal čtyřletý kontrakt s Rosenborgem.

Bývalý hráč všech mládežnických výběrů dánské reprezentace mohl vybírat z více nabídek. "Měl jsem hlavně možnost jít do dalšího druholigového klubu ve Španělsku, také z Nizozemska byl zájem. Ale já jsem preferoval větší klub, to Rosenborg splňuje. Nyní se můžu soustředit hlavně na své výkony," podotýká nová posila trondheimských.


Nicky Niels Bille Nielsen

Zdroj foto: www.villarrealcf.es

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář