Jdi na obsah Jdi na menu
 


Naděje stále žije!

Rosenborg - Viking 2:1 (1:0)

O norském titulu za rok 2013 ještě stále není rozhodnuto. Před posledním kolem je náskok vedoucího Strømsgodsetu  už jen jednobodový, jelikož RBK jako jediný rival dokázal doma porazit Viking 2:1, zatímco Godset jen remizoval na severu v Tromsø 0:0. Vše rozhodnou duely Lillestrøm - RBK a Strømsgodset - Haugesund. LSK ani Haugesund už o nic nehrají, jedni skončí v nudném středu tabulky, druzí již slaví bronzovou medaili. Ještě ale mohou ovlivnit boj o zlato.

V předposledním kole přijel na Lerkendal letos kvalitní tým Vikingu. Stavangerští ještě dvě tři kola zpátky živili své šance na třetí místo, které by vrátilo do olejářské metropole evropské poháry, ale výpadky v posledních kolech veškeré naděje pohřbily, a tak mohli vikingové hrát jen o čest.

Zápas to nebyl moc pohledný, na obou stranách vládly nepřesnosti, především ve středu hřiště. Tolik zahozených přihrávek se nevidí ani na okresní úrovni, ofenzivě Rosenborgu navíc chyběla jakákoliv kreativita, ani individuální schopnosti útočníků nebyly příliš na výši. Za mamlase zápasu bych označil Billeho Nielsena, který nejenže nepodržel míč, on se ani nesnažil jej vybojovat. O Mikkelsenovi již víme, že jeho kvalitativní strop nedosahuje pověsti trondheimského celku, ale tento hráč aspoň bojoval, dřel, vracel se po ztrátě míče, a třešničku na svůj výkon dal již v 9. minutě, kdy vybídl ke skórování (konečně!) Alexandera Søderlunda. Mladý útočník jednodušší úlohu mít ani nemohl.

Sám Mikkelsen zvyšoval na 2:0, to zase on měl na oplátku velmi lehkou úlohu po zdárném výpadu beka  Jørgena Skjelvika do stavangerské obrany. Pěkný gól vstřelili i hosté, ještě nedávno trondheimský Trond Olsen prokličkoval obranou domácích a zavěsil přesně k tyči. Výsledek 2:1 už se v posledních cca pětadvaceti minutách nezměnil. Rosenborg dobře bránil, hosté neměli tolik kvality dostat se do vyložené příležitosti.

Letošní derniéra na Lerkendalu dopadla slušně, i když se na výkonu domácích borců najde velká spousta chyb. Ale hoši (aspoň většina) bojovali, urvali vítězství proti těžkému soupeři. Teď je spíš na hráčích Strømsgodsetu, jak si v hlavách poradí s pro ně obtížnou situací. RBK může jen získat, je to Godset, který musí bránit své postavení. Poslední kolo bude velmi zajímavé jak v boji o titul, tak dole v zápasech o záchranu. Nepříjemně namočeno je překvapivě Tromsø, které musí bodovat v Bergenu. Máme se v neděli 10. listopadu nač těšit!

B.: 9. Alexander Søderlund, 57. Tobias Mikkelsen - 68. Trond Olsen
Sestava RBK:
Daniel Örlund - Cristian Gamboa, Tore Reginiussen, Stefan Strandberg, Jørgen Skjelvik - Mike Jensen, Ole Selnæs, Daniel Berntsen (70. Mikkel Diskerud) - Tobias Mikkelsen (73. John Chibuike), Alexander Søderlund, Nicki Bille Nielsen
Rozhodčí: Tore Hansen
Diváci: 15 392

rbk.pngviking.png

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář