Jdi na obsah Jdi na menu
 


Na šlágr do Molde bez Dočkala

V neděli od 19 hodin vypukne na stadionu Aker v Molde souboj dvou žhavých aspirantů na ligový titul. Ke svému odvěkému rivalovi a geograficky nejbližšímu soupeři přiletí výběr z Trondheimu, který bude bránit těžce vybojovanou první pozici v ligové tabulce.

Na straně obou mužstev najdeme podobné rozpoložení z posledních duelů. Oba týmy bojují na dvou frontách - jak v Evropské lize (Molde i RBK odešli ze svých posledních zápasů poraženi), tak v Tippelize. Bilance z posledních pěti ligových duelů hovoří mírně pro Rosenborg, který vyhrál celkem čtyři duely, pouze ten v Bergenu nezvládl. Molde má bilanci 3-2-0, přičemž naposledy přivezlo cennou remízu z Drammenu.

Molde ovšem v zápase EL v Bukurešti pošetřilo své opory, možná i proto odjelo z Rumunska s porážkou 0:2. Rosenborg se blížil úspěchu v domácím duelu s Charkovem, ovšem posledních deset minut duelu rozhodlo o exportu všech bodů na Ukrajinu. Možné ušetření sil moldeskými může poněkud vykompenzovat nutnost dopravy do a z Rumunska, oproti tomu RBK hrál na svém stadionu.

Trenéři Solskjær i Jönsson budou muset do svých výpočtů zahrnout i fakt, že vinou karetních trestů je mimo hru na každé straně po jednom ofenzivním hráči. Domácím chybí Joshua Gatt, hostům výše zmiňovaný Bořek Dočkal. Švédský trenér RBK už během posledního tréninku tradičně naznačil, jak by mohla základní jedenáctka vypadat:

Örlund  - Gamboa, Strandberg, Reginiussen, Dorsin - Chibuike, Svensson, Diskerud, Holm - Elyounoussi, Prica
 

Zápas začíná v neděli 28. října v 19 hodin, je pravděpodobné, že stránky lshunter.tv nabídnou nějaký stream.  HEIA RBK

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář