Jdi na obsah Jdi na menu
 


Na cestě do RBK je další dánský útočník

Velmi zajímavé jméno v souvislosti s příchodem do RBK se v posledních několika hodinách objevuje v norských médiích. Fotbalistou, který by měl posílit řady Rosenborgu, je Tobias Mikkelsen. Tento dánský útočník může v útoku nastupovat i společně se svým krajanem Nickim Billem, jenž se trondheimskému týmu upsal před několika dny.

Tobias Mikkelsen je šestadvacetiletý fotbalista, který na sebe upozornil v mistrovské sezoně 2011/12 v týmu Nordsjællandu, předtím se blýskl i ve slavném kodaňském Brøndby. Úspěšná angažmá v dánské lize jej kvalifikovala pro přestup do lepší ligy, v létě 2012 se na tři roky domluvil s bundesligovým nováčkem Fürthem. V Německu mu však pšenka nekvete, za první polovinu soutěže odehrál celkem šest duelů a v nich pouhých 97 minut. A tak se tento dánský reprezentant, jenž proti Slovensku v létě 2012 zaznamenal svou jedinou trefu v dresu dánského nároďáku, poohlíží po jiných variantách. Pravděpodobný je příchod do Rosenborgu, ovšem podoba kontraktu je ještě nejistá, možné je i hostování.

Mikkelsen ještě nebyl oficiálně představen jako hráč Rosenborgu, ale tato procedura se očekává v horizontu několika hodin či dní (máme před sebou víkend). Trenér Hansen by rád měl všechny hráče pro jarní část ligy pohromadě již na krátkém soustředění v Rørosu (18.-20.1.). Vedení klubu se nyní poohlíží po dalších jménech, nejvíce se nyní kromě Mikkelsena propírá Tom Høgli, tedy možná posila do obrany. Naopak na cestě do Řecka by měl být defenzivní záložník Issah, jenž v loňském roce velkých úspěchů a zápasového vytížení v trondheimském klubu nedosahoval.


Tobias Mikkelsen v akci (v zelenobílém dresu Fürthu)

Zdroj foto: presstatsdatabase.com

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář