Jdi na obsah Jdi na menu
 


Molde pokořeno, RBK je zpět na medaili

Rosenborg - Molde 1:0 (0:0)

Trondheimští reprezentanti se v rámci čtrnáctého ligového kola střetli se svými odvěkými rivali z Molde. Hosté přijeli na Lerkendal jako druhý celek tabulky, domácí měli za úkol snížit náskok na čelo ligového pelotonu, tedy na týmy Strømsgodsetu a právě Molde. Trenér Jan Jönsson se mohl těšit, že do obrany mu zpět naskočí tři stabilní hráči, a to stopeři Larsen a Strandberg doplněni pravým bekem Høilandem. Na své místo defenzivního záložníka ale nebyl vinou přetrvávající virózy schopen nastoupit Selnæs, pozici proto zaujal Ghaňan Issah.

Zápas nabídl zajímavou podívanou. Hosté se předváděli se svou kreativitou, ovšem domácí kontrovali bojovností a možná větší odhodlaností v duelu uspět. Zápas se na straně Rosenborgu povedl brankáři Örlundovi, který zlikvidoval všechny hostující útoky, a také Markusu Henriksenovi. Ten dirigoval svůj tým na obě strany, tedy do útoku i obrany. Jedinou branku zaznamenal Svensson, když se opřel do míče odraženého po Dorsinově pokusu.

Zajímavostí je, že právě střelec branky a trondheimský gólman čekají na lepší nabídky smluv, než jaké jim předkládá vedení Rosenborgu. Je smutné, že v osobě Svenssona, tedy místního rodáka a možné budoucí ikony klubu, nenašel RBK správného partnera pro znovunastartování té atmosféry, jež dovedla klub na přelomu století k doposud největším úspěchům na mezinárodní scéně.

Zpět k hodnocení duelu - RBK stáhl náskok Molde na tři body, samotné čelo v podání Strømsgodsetu je v dosahu sedmi bodů. Po čtrnácti odehraných kolech se toto postavení nejeví jako zcela špatné. Rosenborg nyní musí pokračovat v dobré práci jak v Tippelize, tak i na evropské scéně, jelikož tam klub bojuje o udržené jména a pozice v rámci celého kontinentu.

B.: 49. Jonas Svensson
Sestava RBK: Daniel Örlund - Jon Inge Høiland, Jim Larsen, Stefan Strandberg, Mikael Dorsin - Bořek Dočkal, Markus Henriksen, Mohammed-Awal Issah, Jonas Svensson - Steffen Iversen (66. Daniel Fredheim Holm), John Chibuike (78. Rade Prica)
Rozhodčí: Tommy Skjerven
Diváci: 15 979

rbk.png

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář