Jdi na obsah Jdi na menu
 


Městský soupeř ze Strindheimu byl jen sparingpartnerem

Strindheim - Rosenborg 0:5 (0:2)

Bezpečnou cestu do třetího kola domácího poháru si vyšlapali hráči Rosenborgu na hřišti městského rivala ze Strindheimu. Na stadionku hned vedle trondheimské ledové plochy a dostihového závodiště přivítala borce z obou jedenáctek zhruba tisícovka diváků.

Rosenborg nastoupil opět především s hráči, kteří v dosavadním průběhu sezony nedostávají tolik příležitostí. V obraně dostal příležitost Brede Moe, po zranění si poločas zahrál i Stefan Strandberg, záloha byla v moci mladíků Berntsena a Selnæse, partnera jim dělal prozatím střídající Nigerijec Chibuike, útok obsadil Midtsjø s Alasem, opět dva hráči, kteří příležitosti zatím nedostávají. Hlavní ofenzivní silou byl Nicki Bille, který v posledním ligovém zápase viděl červenou kartu, a tak mohl svůj vztek demonstrovat v poháru.

A podařilo se mu to. Bille patřil k tomu nejlepšímu, co Rosenborg do čtvrti zvané Leangen přivezl. Dánský forvard zaznamenal hattrick, po jedné brance přidali Chibuike a Midtsjø. Rosenborg tedy nezopakoval zaváhání jiných favoritů (Strømsgodset, Sandnes i Sarpsborg jsou ze hry venku) a bezpečně postupuje do třetího pohárového kola.

B.: 18., 73. a 80. Nicki Bille, 22. John Chibuike, 52. Fredrik Midtsjø
Sestava RBK: 
Alexander Lund Hansen - Brede Moe, Stefan Strandberg (46. Cristian Gamboa), Tore Reginiussen, Jon Inge Høiland (66. Tobias Mikkelsen) - Daniel Berntsen, John Chibuike (62. Tarik Elyounoussi), Ole Selnæs - Fredrik Midtsjø, Nicki Bille, Jaime Alas
Rozhodčí: Thomas Solum Lystad
Diváci:
cca 1 000


rbk.png

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář