Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jensen a Diskerud budou hrát za Rosenborg

Per Joar Hansen, současný lodivod fotbalového Rosenborgu, se v nedávné době netajil s přáním přivést do týmu ještě posilu do zálohy. Nejistota ohledně prodloužení smlouvy s Mikkelem "Mixem" Diskerudem přivedla sportovní vedení klubu na dánskou cestu, na níž se domluvili se čtyřiadvacetiletým středopolařem Mike Jensenem z Brøndby. A nakonec se zdá, že na spadnutí je dohoda i s Diskerudem.

Mike Jensen se po ukončení loňské podzimní sezony v kodaňském Brøndby stal volným hráčem, nedomluvil se na pokračování kontraktu v dánské metropoli, a tak byl k mání pouze za tabulkovou cenu. Jensen mohl vybírat z několika nabídek od týmů z celé Evropy (Rusko, Turecko, Nizozemsko), ovšem jeden důvod jej držel na severu Evropy. Tím důvodem je desetiměsíční dcera, s níž chce být samozřejmě v nejbližším možném kontaktu. Čtyřiadvacetiletý Dán bude bojovat o své místo v záložní řadě, kde nejčastěji hrál na postu krajního středopolaře, ovšem zvládne i místo uprostřed.

A právě na této pozici nejspíše přibude konkurence v osobě Mikkela Diskeruda. Tedy hráče, který se v dresu RBK představoval ve druhé polovině roku 2012 a patřil nepochybně mezi nejdůležitější součásti týmu. Diskerud strávil leden s americkým národním týmem, jehož je členem. "Zbývá už jen doladit podrobnosti kontraktu, to zvládneme během jednoho týdne," vyjádřil se k vyjednávání s "Mixem" sportovní ředitel Erik Hoftun.

Trenér Hansen má nyní z čeho vybírat, v nově tvořené formaci 4-3-3 bude mít asi největší starosti se seskládáním záložní řady, kde své místo nemá jisté žádný z borců v současném kádru RBK.


Mike Jensen právě podepsal v RBK

Zdroj foto: nrk.no

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář