Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ideální vstup do evropské pohárové sezony

Crusaders - Rosenborg 0:3 (0:1)

Lepší entrée jsme si pro evropskou pohárovou cestu nemohli přát. Vstřelené tři branky na hřišti soupeře dávají tušit, že odveta bude již snadným dokončením velmi dobře započaté práce. Rosenborg se v Severním Irsku příliš nezpotil, přesto veze velmi příjemný výsledek. Rozdílně k celému duelu přistoupily oba kluby. Zatímco Rosenborg musí mít ambice směřující k základní fázi celé soutěže, Crusaders teprve minulý týden začali s tréninkem a navíc hlavní kouč ani kapitán nebyli přítomni v Belfastu v době duelu, oba se rekreují u moře, zápas nezápas.

RBK tedy dominoval, jasně o tom vypovídá statistika střel na branku, kterou ovládli hosté v poměru 9:1. Tři z těchto pokusů prošli přímo do sítě, dvakrát díky zakončení Mikaela Dorsina, jednou se trefil i v současnosti kanonýr Bořek Dočkal. Domácí dostali patnáct minut před koncem šanci s výsledkem ještě kosmeticky něco udělat, ale penaltu odpískanou za držení domácího útočníka Crusaders neproměnili.

Výsledek je tedy velmi příjemný, v současnosti má RBK velmi nabytý program, v odvetě tedy pravděpodobně nastane příležitost některé klíčové hráče ušetřit. Ještě dodám, že druhý zápas je v Trondheimu na programu ve čtvrtek 12.7. od 19. hodiny. Ještě předtím se RBK utká ve šlágru ligového kola s Molde, a to v neděli 8.7. ve dvacet hodin.

B.: 19., 76. Mikael Dorsin, 71. Bořek Dočkal
Sestava RBK:
Daniel Örlund - Peter Ankersen, Simen Wangberg (69. Jon Inge Høilland), Per Verner Rønning, Mikael Dorsin - Bořek Dočkal, Markus Henriksen, Mohammed-Awal Issah, Jonas Svensson - Steffen Iversen (55. Rade Prica), John Chibuike (77. Fredrik Midtsjø)
Rozhodčí: Dawid Piasecki (Polsko)


 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář