Jdi na obsah Jdi na menu
 


Druhá remíza 1:1 v řadě

Rosenborg - Viking 1:1 (0:1)

Nepříliš povedený zápas předvedli fotbalisté RBK ve dvacátém ligovém kole. Po dalším zaváhání Strømsgodsetu se trondheimští mohli vyhoupnout opět o příčku výše, s takovým výsledkem ale zůstávají se tříbodovou ztrátu na druhé místo, od zlaté pozice, kterou nyní okupuje Molde, je dělí čtyři body. Za zmínku stojí i fakt, že se na Lerkendalu poprvé v sestavě domácích představili posily Reginiussen, Elyounoussi a Diskerud.

První půle doslova nudila. O trochu ofenzivní pojetí se snažili především hosté, kupříkladu Trond Olsen měl o motivaci postaráno, a tak byl jedním z tahounů útočných akcí Vikingů, snažil se i Veton Berisha. Ale možná ta nejméně povedená ale nakonec skončila gólem.  Vidar Nisja nedlouho před přestávkou napřáhl z pětadvaceti metrů, střela šla přímo na brankáře Örlunda. Ten byl ale podle svého vyjádření oslněn zapadajícím sluncem, míč neviděl a ten skončil za jeho zády - 0:1.

Do druhé půle vstoupili lépe domácí. Ofenzivní akce vedl samozřejmě Bořek Dočkal, který byl i velmi blízko vstřelené brance. V 58. minutě se postavil k přímému volnému kopu z velmi slibné vzdálenosti, trefil ovšem pouze spojnici břevna a tyče, od níž se míč odrazil mimo branku. V 77. minutě se domácí dočkali vyrovnání, gól byl ovšem po právu anulován po Pricově postavení v ofsajdové pozici.

Na samotném konci duelu mohli nejprve rozhodnout hosté. Trond Olsen vybídl ke skórování Andersona, ten sám proti Örlundovi i tyči neuspěl. A tak si na sebe odpovědnost vzal ten pravý - kapitán Mikael Dorsin. V nastaveném čase si našel tu správnou pozici za obranou, do které k němu doputoval míč po Dočkalově nákopu, švédský bek se nemýlil - 1:1.

RBK tedy vydřel alespoň jeden bod. Vzhledem k průběhu zápasu se jedná o bod zasloužený, na tři to rozhodně v nedělním večeru nebylo. Tímto kolem končí druhá třetina ligové soutěže a jdeme do finiše. Bodové rozestupy na čele tabulky slibují velmi zajímavý podzim.

B.: 90. Mikael Dorsin - 41. Vidar Nisja
Sestava RBK:
Daniel Örlund - Jon Inge Høiland (56. Jaime Alas), Stefan Strandberg, Tore Reginiussen, Mikael Dorsin - Bořek Dočkal, Jonas Svensson, Mikkel Diskerud, Tarik Elyounoussi (83. Daniel Fredheim Holm) - Markus Henriksen, John Chibuike (46. Rade Prica)
Rozhodčí: Tommy Skjerven
Diváci: 12 064

rbk.pngviking.png

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář