Jdi na obsah Jdi na menu
 


Další zaváhání Rosenborg nepřipustil

Rosenborg - Tromsø 2:1 (2:0)

V osmém ligovém kole zavítal na Lerkendal tradičně silný tým z Tromsø. Domácí měli za cíl přerušit třízápasovou sérii bez vítězství, hosté ve čtyřech dosavadních venkovních zápasech jen remizovali, i tady se čekalo, zda bude série ukončena. Zatímco domácí kouč měl k dispozici kádr v plném zdraví a bez karetních trestů, hosté museli oželet absenci zraněného Remiho Johansena, prozatím klíčového muže týmu.

První polovina patřila Rosenborgu. Domácí hráči v rozestavení 4-2-3-1, které slavilo úspěch v závěru duelu v Aalesundu, pracovali na jedničku a už v 18. minutě se mohli radovat z prvního gólového zářezu. Na přímý kop zahrávaný Mikkelsenem si naběhl Stefan Strandberg a nekompromisně uklidil míč do brány zkoprnělého soupeřova gólmana - 1:0. Nutno ovšem dodat, že i Tromsø mělo v útoku několik zajímavých akcí, především v samotném úvodu zápasu se obrany příliš nevyznamenávaly.

Ještě do poločasu přišlo potvrzení domácího vedení. Tarik Elyounoussi, právě označovaný za největší hvězdu RBK, se rozhodl míč sebrat kousek za půlící čarou a donést ho až do branky. To se mu povedlo. Obrana se před ním rozestupovala, takže norský reprezentant ani nemusel překonávat těžké překážky, nakonec si vychutnal i brankáře - 2:0.

Deset minut po pauze se do hry vrátili i hosté. Zdeněk Ondrášek dostal nádherný centr od Yttergårda Jenssena, přetlačil pozdě přistupujícího Gambou a tvrdě zakončil ke vzdálenější tyči - 2:1. Po zbytek zápasu se ani jeden tým do velkého útočení nepouštěl. Hosté sice měli v hlavách jasný rozkaz - "vyrovnat", ovšem poněkud defenzivně hrající Rosenborg jejich útočné choutky kazil. Nakonec byl nejblíže dalšímu gólovému úspěchu Jonas Svensson, jenž střelou tečovanou ještě Mikou Koppinenem orazítkoval břevno.

Trenér Per Joar Hansen byl spokojen především s nasazením od svých borců, pro rbkweb.com poznamenal: "Vytvořili jsme si přes deset šancí, a to proti dobrému týmu. S tím musím být velmi spokojený. Hráči si sáhli až na samé dno, to vždycky rád uvidím."

B.: 18. Stefan Strandberg, 40. Tarik Elyounoussi - 55. Zdeněk Ondášek
Sestava RBK: Alexander Lund Hansen - Cristian Gamboa, Tore Reginiussen, Stefan Strandberg, Mikael Dorsin - Jonas Svensson (90. Per Verner Rønning), Mike Jensen (85. Ole Selnæs) - Tobias Mikkelsen, John Chibuike (60. Mikkel Diskerud), Tarik Elyounoussi  -  Nicki Bille
Rozhodčí: Tommy Skjerven
Diváci: 12 104

rbk.pngtromso.png

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář