Jdi na obsah Jdi na menu
 


Celé Norsko se těší na finále poháru

V neděli 24.11. se na norském národním fotbalovém stadionu Ullevaal od 13:15 strhne fotbalová bitva o vládce letošního ročníku norského národního poháru. Do finále se dostaly dva dlouhoudobě úspěšné týmy Rosenborgu a Molde. Natěšení fanoušci zkoupili všechny lístky nejen na fotbal, ale i na související dopravu ze svých měst do norské metropole, do Oslo v pátek 22.11. míří i oba týmy, zápas může pomalu začít.

Neřešme nyní statistiky, sestavy, prognózy a bůhvícoještě. Pojďme se podívat na některé zajímavosti spojené s tímto duelem.

1. - rozdělení vstupenek
Celkový počet 25 tisíc dostupných vstupenek byl rozdělen následovně:
RBK: 7 300 ks
Kjernen (fanklub RBK): 200 ks
Molde: 5 700 ks
Tornekrattet (fanklub MFK): 200 ks
volný prodej: 2 500 ks
ost. kluby: 2 050
volné vstupenky: 1 850
sponzoři norské fotb. federace: 2 650
tisk: 350
Ullevaal Business Class: 2 200

2. - Gullet ska' hjæm
Je tomu přesně deset let, co byl naposledy Rosenborg v pohárovém finále. Takže nynější úspěch nemohl nechat klidným trondheimské zpěváky, kteří společně s týmem dali dohromady finálovou písničku s titulem "Zlato poputuje domů".

 

3. - kdo je tady kapitánem?
Není kapitán jako kapitán (viz třeba vtipné reklamní video německé Lufthansy). Ještě nedávno střílel Harald Martin Brattbakk góly za RBK i v Lize mistrů, nyní kapitánuje letounu, který dopravil hráče Rosenborgu na osloské letiště. Brattbakk by se v neděli zpět do Trondheimu rád vracel i s pohárem pro vítěze NM.

brattbakk
Harald Martin Brattbakk ve své současné pozici, letadlu šéfoval stylově v dresu RBK

 

4. - cesta do Oslo
Každý z klubů musel na pouti do pohárového finále překonat celkem šest soupeřů. Na cestu RBK až k finálovému zápasu se můžete v krátkosti podívat na tomto videu.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář