Jdi na obsah Jdi na menu
 


Brann schytal v Trondheimu pěknou nadílku

2. 4. 2013

Rosenborg - Brann 4:0 (0:0)

Velmi dobře zaplněný stadion Lerkendal se i přes přetrvávající zimní počasí dobře bavil, Rosenborg v prvním letošním domácím duelu rozdrtil na Velikonoční pondělí bergenský Brann 4:0. Zápas sliboval hodně branek, většinou mezi těmito dvěma soupeři dochází k přestřelkám. Na apríla však tentokrát chyběly přesné střely od hostů, na což si ovšem stěžovat nebudeme.

Do základní sestavy Rosenborgu se vrátil Tarik Elyounoussi a Bořek Dočkal tak poprvé v Rosenborgu zažil, jaké to je posadit se na lavičku mezi náhradníky. První minuty duelu potvrzovaly, že souboje Trondheimu a Bergenu jsou vždy velice ofenzivně laděné. Obě mužstva zpočátku spalovala střídavě po šanci, neúspěšný byl dvakrát hostující Huseklepp, za domácí se chtěl předvést Bille Nielsen, ale ten by se v ten den netrefil snad ani do stodoly. Nutno uznat i kvality hostujícího brankáře Leicejewského, který potvrdil svůj vysoký standard. Do šaten se šlo za bezbrankového stavu.

Jestliže se v prvním poločase ani jedna ze střel vyslaných domácími borci neujala, druhé dějství znamenalo totální obrat ve vývoji. Skóre otevřel již několik minut po začátku druhé půle Mikael Dorsin, jenž uzavřel obléhání bergenské branky nekompromisní střelou - 1:0. Hned zanedlouho právě Dorsin vybídl ke skórování kolegu Diskeruda, tomu stačilo jen trochu natáhnout nohu - 2:0.

Poté se hra velmi zklidnila, Rosenborg se samozřejmě spokojil s rychle vybudovaným náskokem a do dalších útočných akcí se bezhlavě nevydával. Brann se sice snažil s výsledkem ještě pohnout na svou stranu, ale pečlivá hra RBK mu příliš šancí neposkytovala. A tak se čekalo na závěrečné slovo, které měli opět hráči Rosenborgu.

Bořek Dočkal se na hřiště dostal až v 71. minutě, kdy střídal Tobiase Mikkelsena. Pět minut před koncem zápasu využil český fotbalista chybu v rozehrávce bergenských a měl docela jednoduchou úlohu. Tvrdou střelou k tyči překonal bezmocného polského brankáře - 3:0. A aby to neměl Brann tak jednoduché, na samotném konci zápasu svou druhou branku přidal Mikael Dorsin. Ten využil vtipného Elyounoussiho vybídnutí ke střele zády k brance v docela krkolomné pozici, trefil se přesně - 4:0.

Výsledek tedy více než perfektní, hra také splňovala vysoké nároky tradičně kladené na fotbalisty reprezentující Rosenborg. Je dobře, že po nepříliš slibné zimní přípravě, kdy se mužstvo střelecky trápilo, nyní bouchly střelecké saze a tým získal sebedůvěru. Plný počet bodů ze dvou odehraných zápasů se skóre 5:0 posiluje naše naděje v úspěšnou sezonu.

B.: 49. a 90. Mikael Dorsin, 53. Mikkel Diskerud, 85. Bořek Dočkal
Sestava RBK:
Alexander Lund Hansen - Cristian Gamboa, Tore Reginiussen, Per Verner Rønning, Mikael Dorsin - Mikkel Diskerud, Mike Jensen, Jonas Svensson (88. Daniel Berntsen) - Tobias Mikkelsen (71. Bořek Dočkal), Nicki Bille Nielsen (75. John Chibuike), Tarik Elyounoussi
Rozhodčí: Svein-Erik Edvartsen
Diváci:
16 009


Video zachycující choreo domácích fans


 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

zápas

(Gamst, 2. 4. 2013 11:23)

"Dědek" Dorsin řádil. Stává se z něj pomalu legenda. Brann se úplně neskutečně po přestávce sesypal, ale už v první půli RBK bylo dost nebezpečný. Líbil se mi Nicki Billie nebo jak se ten váš Dán jmenuje:-) Pokérovanej je slušně a navíc to fakt vypadá na zabijáka a dalšího kvalitního střelce v Tippeligaen. Sám jsem koukal, kde ho RBK vyštrachalo, když jsem se se v minulém kole díval, kde se všichni noví vzali. Mix zahrál hodně slušně a líbil se mi i dost Gamboa. Klasický moderní bek, navíc to vypadá, že má i hodně slušnou střelu. Může z něho něco být. Co se stalo Bořkovi? Gól neslavil, vypadal vcelku nas*aně. Pozápasový pokřik RBK se mi fakt líbí! Není to na způsob toho, co fans zpívajá na tribunách?

Re: zápas

(Hiko, 2. 4. 2013 17:28)

Dorsin měl svůj den, to je fakt :). Dva góly v jednom zápase asi už mockrát nedá. Bille Nielsen je mi nesympatický, ale hovoří za něj hra a soupeře zatím hodně trápí, i když Brannu měl už v poločase nasázet hattrick.
Dočkalova ne-oslava mě hodně mrzí, spoustu norských fanoušků dle jejich ohlasů v diskuzích (př. "Dockal bør oppfør sæ. score uten å juble, kikke på Perry... Baby") hodně pobouřil, nezachoval se moc týmově. Trenér s ním měl mít po zápase nějaký rozhovor na toto téma, snad už se to vysvětlilo. Každopádně zdravá konkurence je v týmu vždy vítaná, trenér má v útoku z čeho vybírat, teď seděli Dočkal s Chibuikem, i Midtsjø by chtěl hrát.

Re: Re: zápas

(Gamst, 2. 4. 2013 18:59)

Zrovna jsem četl, že měl trenér s oběma pohovor. Dočkal to nechtěl komentovat, Nielsen řekl, že prostě chtěl hrát celej zápas, že se to už nebude opakovat atd. Mě teda osobně překvapilo, že Bořek není v základu po té loňské sezoně, ale neviděl jsem přípravu a neznám výsledky a výkony hráčů, takže pokud neměl výkonnost, tak si to Perry obhájí a pro Bořka zpráva, že musí dělat něco navíc.

V TILu Drage dokonce první zápas ani neodjel s týmem a teď šel jen na pár minut na hřiště. Konečně ho někdo posadil, protože loni hrál a přitom to nebyla vůůbec žádná sláva a měl sedět už dřív. Má talent, ale stagnuje. Týmu a samotným hráčům to posezení na lávce může jen pomoct. To platí jak pro TIL tak RBK