Jdi na obsah Jdi na menu
 


Brann bral všechny body v závěru duelu

Brann - Rosenborg 2:1 (0:1)

Nezvládnutý závěr druhého poločasu připravil RBK alespoň o bod z velmi těžkého duelu v Bergenu. Od 54. minuty se trondheimští radovali z vedení, které na domácí stranu během dvou minut strhl teprve sedmnáctiletý debutant Bård Finne.

Trenér Jönsson musel ještě před cestou pozměnit ekipu, která se vydá na výlet do Bergenu. Bylo jasné, že Jon Inge Høiland i Steffen Iversen zůstanou doma, místo nich se do širšího kádru vešel Jaime Alas, a tak RBK cestoval do Bergenu jen se sedmnácti hráči místo povolených osmnácti. Při nedostatku obránců musel cestovat i Tore Reginiussen, který má také zdravotní problémy. Ani on ani trenér však nepočítali, že se rodák ze severu Norska podívá do duelu tak brzy. Již v počátku zápasu se opět zranil Stefan Strandberg, na plac musel právě Reginiussen a všichni jsme trnuli, aby si ještě nezhoršil své zdravotní problémy.

V prvním poločase jinak víceméně kraloval Rosenborg. I když menší šance měly oba týmy již od počátku duelu, první tutovka se zrodila v 15. minutě, a právě na straně RBK. Dočkal pěkně zakombinoval s Diskerudem ještě před šestnáctkou, nakonec český záložník vybídl do akce volného Holma, jenž ovšem tváří v tvář polskému brankáři Leciejewskému selhal. Další ofenzivní hráč - Tarik Elyounossi - se hlavou jen těsně netrefil v samotném závěru první poloviny, zajímavým centrem jej vybídl John Chibuike.

Co se fotbalistům hostujícího výběru nepovedlo v poločase prvním, dokázali hned v úvodu druhé poloviny zápasu. Dorsin s Chibuikem vybojovali míč na nepřesné rozehrávce bergenských, John Chibuike pádil z levé strany sám na brankáře domácích, jehož nakonec zostudil jeslemi - 0:1. Brann se potom samozřejmě zvedl, hosté nedokázali držet domácí výběr zkrátka, takže diváci viděli otevřený fotbal se šancemi.

Na domácí straně se ale ujaly až ty ze závěru střetnutí. Pod oběma vidíme jména Finne a Örlund. První jmenovaný využil v obou případech zaváhání švédského brankáře ve službách Rosenborgu. Nejprve se dostal k dorážce, když Örlund neudržel vcelku lehký míč - 1:1. Za pár okamžiků se Daniel Örlund vydal až na kraj svého pokutového území, kde se však míče nezmocnil. Sebral jej Ojo, který vybídl ke skórování zcela volného Finneho, na něho jen zívala prázdná branka - 2:1.

Ve světle ostatních výsledků 23. kola bych nedělal z prohry na bergenské půdě nijakou tragédii. Na první místo pořád Rosenborg ztrácí pouhé dva body, o titulu velmi napoví další těžký duel na hřišti soupeře - v Molde. Ten nás čeká ve 27. kole.

B.: 86., 88. Bård Finne - 54. John Chibuike
Sestava RBK:
Daniel Örlund - Christian Gamboa, Stefan Strandberg (18. Tore Reginiussen), Per Verner Rønning, Mikael Dorsin - Bořek Dočkal (73. Ole Selnæs), Jonas Svensson, Mikkel Diskerud, Daniel Fredheim Holm - Tarik Elyounoussi, John Chibuke (80. Rade Prica)
Rozhodčí: Espen Berntsen
Diváci: 14 802

brann.png rbk.png

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář