Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bořek komentuje - XI.

24. 8. 2012

Rosenborg včera uhrál příznivý výsledek na hřišti Legie Varšava a my si nyní můžeme v klidu přečíst názory českého záložníka a vlastně i strůjce evropského tažení Bořka Dočkala. Odpovídá i na dva vaše dotazy, každý má šanci se tohoto hráče na cokoliv zeptat, stačí svou otázku položit prostřednictvím komentáře pod tento (nebo vždy to poslední) vydání našeho seriálu.

1) Odvetný duel se Servette jste před domácím publikem ne zcela ovládli, přesto jste postoupili. Proč si myslíš, že jste nebyli schopni pobavit fotbalem trochu víc, přidat i nějaké branky a nenervovat se nakonec tolik? Byl soupeř tak dobře připraven, může hrát roli i únava?
V takto důležitém pohárovém zápase nemůžeme až tolik myslet na pobavení diváků . Jednak jsme samozřejmě hráli opatrněji, protože jsme věděli, že i výsledek 0:0 nás posunuje dál, a jednak soupeř měl samozřejmě svou kvalitu a byl dobře organizovaný. Myslím, že jsme zápas zvládli dobře, soupeře jsme nepustili do šancí a postup v klidu pohlídali.

2) Do závěrečného předkola EL vám los přisoudil Legii Varšava, tedy jeden z těch méně oblíbených týmů. Jak jsi ty osobně los přijal a jaký byl soupeř v prvním zápase?
Soupeř tak nějak naplnil má očekávání - kvalitní tým, nebezpečný ve hře dopředu, velice dobří oba útočníky. Myslím, že pro nás jeden z těch nejtěžších soupeřů, které nám mohl los přidělit. Nicméně první zápas venku jsme zvládli, výsledek jsme uhráli nadějný a teď už bude na nás potvrdit to na Lerkendalu .

3) V norské lize jste stáhli ztrátu na vedoucí Godset na tři body. Cítíš určitou nervozitu či pokles formy současného lídra tabulky? Jaké šance dáváš vlastním barvám na samotný titul, i v souvislosti s hráčskými příchody, které RBK v posledních dnech zaznamenal?
Dotáhli jsme se na čelo, to je pro nás velmi důležité. Nepřemýšlím nad tím, jestli jsou nervózní, nebo došlo k poklesu formy. Je to teď na nás. Věřím, že když budeme pokračovat ve výkonech z poslední doby, bude vše brzy jen v našich rukách. Posílili jsme teď velice dobře, s novými hráči jednoznačně vzrostla kvalita a můj osobní tip je, že boj o titul svedeme s Molde.

4) Proti Aalesundu jste se prezentovali zajímavě rozehraným rohovým kopem, který nakonec vyústil ve vstřelenou branku. Kdo byl iniciátorem takového sehrání a kde jste se inspirovali?
Asi měsíc zpět jsme rozebírali, co změnit u standardních situací, jak soupeře překvapit a tak dále. Já přišel s touto variantou, používali jsme ji v národním mužstvu U-21.

5) ptá se "mára": Chtěl bych se zeptat Bořka, proti kterým týmům v norské lize se vašemu týmu hraje nejlíp a nejhůř? Díky za odpověď'
Já hrál proti každému zatím maximálně dvakrát, takže těžko odpovědět . Já ale zatím nerad potkávám Aalesund, naopak se rád střetávám s Molde.

6) ptá se "Nick": Zajímalo by mě, zda bys nám mohl říct něco o tom, jak se klub snaží zlepšovat psychologické aspekty hry v RBK? Je toto priorita klubu?
Vím, že je to oblast, ve které se můžu a měl bych se zlepšit... Jestli je tedy otázka mířena přímo na mě , u mě je občasná nervozita a výbušnost způsobena povahou, nesnáším, když prohrávám . Má to svá pozitiva i negativa, myslím, že priority klubu se zabývají důležitějšími otázkami než Dočkalovou nervozitou.

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář