Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bořek komentuje - VIII.

Bořek Dočkal se s námi touto formou dělí o své nejčerstvější dojmy z fotbalu i života v Norsku. Dva ze čtyř dnešních dotazů byly položeny vámi, návštěvníky tohoto webu. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, neváhejte zanechat svou otázku formou komentáře pod tímto článkem, případně ji zaslat na kontakt uvedený v sekci "Autor/o webu".

 

1) Zkus vypíchnout dva-tři důvody, které zapříčinily relativně neúspěšný zápas se Strømsgodsetem. Je podle tebe právě Godset zaslouženým lídrem tabulky?
Vypíchl bych dvě - první je, že jsme potkali velice silného soupeře, který má dobře propracovaný herní sty a předvádí kvalitní fotbal. A potkali jsme ho ve fázi soutěže, kdy nejsme v plné síle a top formě. Ta druhá věc je, že i přesto, že jsme v utkání nebyli lepším týmem, jsme měli vstřelit na začátku druhé půle gól na 3:1 a zápas bychom tím zlomili. Musím říci, že předvedenou hrou mě přesvědčili, že jsou v čele oprávněně. To nic nemění na tom, že v našich silách je se k nim dotáhnout.

2) Známe soupeře pro první dvě předkola Evropské ligy. Jak se tobě osobně los a s ním spojený výlet do Severního Irska zamlouvá? A koho bys bral raději pro druhé předkolo - srbský nebo kazašský tým?
V těch prvních kolech je důležité cestování. Dostali jsme přijatelný los, kvalitou bychom měli být výš, jde o to v náročné části sezony nestrávit dva dny v letadle. Nepříjemností pro mě je umělá tráva, na které tam budeme hrát. Tím i odpovídám na druhou otázku, určitě raději srbský tým.

A nyní dvě otázky od fanoušků:

3) ptá se "Robert": Chtěl bych říct, že se mi po fotbalové stránce moc líbíš. A doufám, že tvá fotbalová budoucnost směřuje do nekonečných výšek. A teď otázka: ve vší upřímosti - jak se ti v Norsku žije? Našel sis hodně přátel?
Žije se mi fajn a myslím, že v Norsku se žije fajn všem . Co se týká přátel, máme velice dobré české kamarády, kteří tu už žijí dlouho. Se spoluhráči máme velice dobrý vztah, ale moc se mimo stadion nestýkáme.

4) ptá se "Gamst": Ahoj, gratulace k dvěma trefám proti Godsetu. Mám jednu otázečku: co tě nejvíce překvapilo v Norsku, co se třeba týká fungování, poměrů v klubu, mentality lidí v Norsku nebo třeba nějaké nezvyklosti atd.
Těžko popisovat mentalitu lidí, každý musí mít vlastní zkušenost. Já bych viděl jako největší rozdíl to, že se nikdo za ničím nežene za každou cenu. Vždy je pro ně prvořadé zachovat se lidsky, slušně a přátelsky. Tím, že pocházím z jiného prostředí, občas to z mého pohledu hraničí s naivitou. Nepočítají s tím, že by někdo dokázal jejich mentality zneužívat, nepočítají s tím, že nejsou po celém světě jen slušní lidé . Ještě bych zmínil jejich vztah k angličtině. Rád bych, abychom se i v Čechách jednou propracovali k tomu, že je naprosto přirozené, že absolutně VŠICHNI ji ovládají a domluví se.

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář