Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bořek komentuje - V.

Bořek Dočkal se podělí s dojmy ze své první letošní ligové trefy, zhodnotí zdravotní trable v kádru RBK a podívá se i do České republiky. To vše v pátém dílu našeho seriálu, do něhož se můžete zapojit i vy. Stačí přidat komentář pod tento článek, odpověď na svou otázku najdete pak v dalším díle.

 

V pátečním duelu se Stabækem ses konečně trefil. Ale ten gól vypadal, že se nad tebou brankář hostů (nebo někdo jiný) smiloval. Co bylo tím hlavním důvodem, že právě tahle střela, a ne ty předchozí šance, skončila v síti?
Tím hlavním důvodem bylo nejspíš to, že stejně tak, jak jsem selhal u předchozích dvou šancí já, selhal brankář hostů u té gólové střely . Nejspíš to byla odměna za trpělivost a že jsem se o zakončení snažil i po předchozích nezdarech... Věřím, že to u mě byla otázka prolomení smůly a těch gólů bude přibývat.

RBK opět přišel v průběhu zápasu o jednoho ze základních stavebních kamenů Markuse Henriksena. Máš informace, jak to s ním nyní vypadá? Můžou takovéto výpadky ze sestavy hodně ovlivnit výsledný herní projev a konečná skóre zápasů?
Zranění Markuse nevypadalo vůbec hezky a jsme všichni rádi, že vyšetření, která v nemocnici po zápase podstoupil, dopadla dobře a ještě večer byl propuštěn domů. Došlo přesto k otřesu mozku a to si nějaký čas vyžádá. Co mám informace, měl být připraven na další domácí ligový zápas. Těch zápasů mame tento měsíc poměrně hodně a samozřejmě každé takové zranění je komplikací. Nám se těch zranění teď nakupilo trochu víc, přesto věřím, že jsme schopni to zvládnout a sbírat body dál.

V médiích se objevil zájem Brug o Jima Larsena, známý je i příběh M. Henriksena, který nakonec v zimě odmítl do tohoto klubu přestoupit. Domníváš se, že RBK bude v létě prodávat jednoho či více hráčů, případně je aktuální třeba i tvůj přestup do jiného klubu?
Já si nemyslím, že se blíží nějaký letní výprodej. Samozřejmě RBK má určité finanční limity a představy a pokud přijde na někoho opravdu dobrá nabídka, těžko klub bude někoho držet za každou cenu. Na druhou stranu máme své ambice a vedení určitě není v situaci, kdy by přistupovali k prodejům jen kvůli penězům a budou chtít kádr minimálně udržet, případně ještě posílit. Markus je asi nejžhavější kandidát na letní změnu dresu, ale ve fotbale těžko dopředu odhadovat. Myslím, že můj přestup zatím aktuální není, i když své ambice mám a rád bych se časem posunul dál.

Norsko vyhrálo hodnocení UEFA v žebříčku fair-play. Čím je norský fotbal a chování hráčů na hřišti natolik odlišné od ostatních národů? Dle dostupných informací by do EL by měl díky postavení v Norsku nastoupit Stabæk(?!), ale je podle tebe v lize jiný tým, kterého bys nominoval do EL díky fair-play právě ty osobně?

Nemyslím si, že chování hráčů je až tolik odlišné od ostatních soutěží. Nicméně severská nátura je obecně pochopitelně někde jinde ve srovnání např. s Balkánem nebo jižanskými zeměmi . To se odráží i na hřišti. Pro dosazení mužstva už potom nejspíš hraje roli určitý postup a předem daná pravidla (počet žlutých a červených karet atd.). Takže na mém přání moc nezáleží . Každopádně bych to ale přál klubu, který má kádr na to pokusit se v Evropě něco uhrát. To Stabæk nejspíš nesplňuje.

Ve středu zajíždíte k druhému kolu norského poháru do relativně vzdáleného Harstadu. Jak jste v kabině přivítali takový los?

My jsme to ani tak moc nesledovali, ale samozřejmě by bylo jednodušší hrát někde poblíž než cestovat za druhodivizním týmem letadlem.

(ptá se "Chlupatá máma"): Tak předně musim pochválit tvojí předchozí odpověď na mojí otázku! :) Jinak jsem se chtěl zeptat, jestli si přijedeš pro medaili mistra GL a jestli se zúčastníš mistrovských oslav? Samozřejmě pokud to budeš stíhat termínově...

Já to stíhat bohužel nebudu. Klukům to strašně přeju a určitě bych to popřípadě s nimi i rád oslavil. Každopádně ale jen proto, že jsou kamarádi a mám je rád. Určitě ne proto, že bych za titul s jedním odehraným zápasem cítil zásluhy . To je asi i odpověď na to, jestli si dojdu pro medaili .

 

Komentáře

Přehled komentářů

Standartky

(Jenda, 7. 5. 2012 20:45)

Ahoj Bořku, chtěl bych ti pogratulovat - hraješ pravidelně, asistuješ i dáváš góly. Co jsem koukal tak kopeš i standartky. Chtěl jsem se zeptat jestli jste si pokecali se Zdeňkem Ondráškem po vzájemném zápase a taky kdo je největší srandista v kabině. Díky.