Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bořek komentuje - IX.

Již deváté pokračování našeho nahlédnutí pod pokličku fotbalového i ostatního dění v Norsku, dělí se s námi o něj český fotbalista Bořek Dočkal. Máte možnost se tohoto záložníka nosícího na dresu číslo 8 na cokoliv zeptat, on vám na oplátku (téměř) na cokoliv odpoví. Zanechte pouze vzkaz se svým dotazem sem pod tento článek, případně se ozvěte na kontakty uvedené v sekci "Autor/o webu".

1) Jak klíčové byly návraty Larsena, Strandberga či Høilanda zpět do sestavy pro těžký duel s Molde? Nebyl takový zásah do sestavy pro tento duel riskantní, zdálo se, že právě obrana se ve složení Ankersen, Rønning, Wangberg, Dorsin docela sehrála.
Bylo to, řekl bych, velice důležité a obrana zvládla zápas velice dobře. Nepovažuji za riziko postavit do sestavy nejlepší hráče, kteří jsou k zápasu k dispozici

2) Pociťuješ v kabině mezi hráči větší uvolněnost po úspěšných výsledcích ze Stavangeru, Severního Irska i proti Molde? Přišel před začátkem této fáze sezony mezi vás někdo z vedení klubu a apeloval na hráče ohledně dosažení určitých cílů? Jak často s vámi nejvyšší představitelé komunikují?
Nálada je samozřejmě vždy příjemnější, pokud se vyhrává, ale nějaký velký rozdíl nepozoruji . Není potřeba, aby nám někdo chodil říkat cíle klubu, ty jsou jasné a každý hráč by měl chtít vyhrát každý zápas, do kterého nastupuje. S lidmi z vedení jsme v častém kontaktu, je tu naprosto běžné se potkávat v podstatě každý týden.

3) Jaký je tvůj osobní názor na možné přestupy Larsena či Henriksena a na problémy s prodloužením smluv u Örlunda či Svenssona. Není právě u posledně jmenovaného škoda, že mladý fotbalista, navíc by měl být regionální patriot, se v klubu necítí tak, že musí přemýšlet nad ne-podepsáním nového kontraktu? Fanoušci se mimochodem na duel s Molde představili s transparentem ve smyslu "Hoftun ven", je na místě jejich boj proti sportovnímu vedení klubu?
Jim už přestoupil do Belgie, s Markusem se uvidí, nemám moc informací. Já jen věřím, že pokud dojde i k dalším odchodům, budou následovat i adekvátní příchody. Co se týká prodlužování smluv, stojím většinou na straně hráčů. Pokud není spokojen s podmínkami, které mu klubu nabízí, nevidím důvod smlouvu prodlužovat. Je to o dohodě! Vidím jako chybu vedení klubu, že devatenáctiletému klukovi končí smlouva, mohl mít podepsanou dlouhodobou a nebylo co řešit.

4) není to dotaz, spíš zpětná vazba od norského fanouška: "Bořek je skvělý hráč a zdá se, že i skvělý človek. Moc pěkné je od něho, že si najde čas na tyto rozhovory. Nemám otázku, jen chci poděkovat Bořkovi a webmasterovi za tyto interview. Vydržte, je to vždy skvělé čtení .
Děkujeme za příspěvek

 

Komentáře

Přehled komentářů

.

(hony, 17. 7. 2012 18:25)

Ahoj Bořku, chtěl bych Ti nejprve pogratulovat ke skvělému startu do sezóny a nyná k otázkám. Jáké jsou ambice RBK v Evropské lize? Krouží okolo Tebe zahraniční kluby? Kdyby sis mohl vybrat soutěž, jaká by Ti podle Tebe nejvíce seděla? Nelituješ toho, že nejsi součástí Liberce a nyní jsi mohl na sebe upozornit v Champions League a vykopat si angažmá, v lepší soutěži? Doufám, že trenér Bílek ví kde leží Norsko a povolá Tě do reprezentačního Áčka, mnohem radši bych tam viděl Tebe než-li Rezka. Hodně štěstí a úspěchů v kariéře!