Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bořek komentuje - IV.

18. 4. 2012

Níže si můžete přečíst další porci odpovědí českého záložníka Bořka Dočkala ve čtvrtém pokračování našeho seriálu. Poslední otázku opět položil jeden z návštěvníků těchto stránek. Pokud i vy máte nějaký zajímavý dotaz, stačí jej položit prostřednictvím komentáře pod tento článek, Bořek jistě rád odpoví!

 

Obligátní otázka - stojí něco z právě odehraného kola za zmínku? Nějaký pěkný gól, akce, individuální výkon atp.?
Za zmínku z posledního kola stojí určitě střelecká bilance mých spoluhráčů. Steffen Iversen má na kontě po čtyřech kolech tři góly a Jim Larsen z pozice stopera dva. Jim je neuvěřitelně silný ve vzdušných soubojích a v podstatě v každém zápase se ocitne v gólové příležitosti. Je velice důležité mít takového hráče v týmu a občas si pomoci gólem ze standardních situací. Vyrovnané duely často rozhodují právě standardky.

Zdeněk Ondrášek vstřelil za Tromsø již druhou branku. Sleduješ jeho výkon a jsi s ním případně v kontaktu?
Abych byl upřímný, Tromsø jsem letos hrát ještě neviděl, nicméně začátek chytli velmi dobře a jsou v čele tabulky. Pro něj osobně taky povedený začátek, útočníci jsou vždy hodnocení podle gólů, se svojí bilancí může být spokojený. V kontaktu nejsme, v podstatě se ani neznáme, mám pocit, že jsme spolu byli jen na jednom repre srazu. V neděli se utkáme proti sobě, takže před zápasem nejspíš bude chvilka času popovídat si.

Rosenborg ve Fredrikstadu jako by nejdříve během prvních 45 minut navázal na neúspěšný druhý poločas se Sogndalem, ale po přestávce se hra razantně změnila. Co bylo hlavním důvodem? Proběhl proslov trenéra během přestávky?
Myslím, že ke zvratu pomohlo hlavně zdravé naštvání a větší odvaha kombinovat. Věděli jsme, že nehrajeme dobře a nemůžeme tak dál pokračovat. Trenér k tomu měl pochopitelně také co říct, ale on není typ trenéra, co udělá v kabině bouřku. Myslím, že to ani nebylo potřeba, máme dost zkušené mužstvo na to, abychom dokázali zabrat a změnit vývoj utkání.

Jak se zatím jeví nejnovější posila Peter Ankersen? Má na to, aby ze sestavy vystrnatil Jona Ingeho Høilanda? Se kterým z nich ti spolupráce na pravé straně (zatím k porovnání díky tréninkům) více vyhovuje?
Na to je těžké odpovědět. V tréninku působí dobře, je šikovný s míčem a má dobrou rozehrávku. Jenže trénink je trénink a zápas je zápas. V životě už jsem poznal spoustu hráčů, kterým na tréninku skoro nejde vzít míč a v zápase to potom nedokáží prodat. Takže bych s nějakým hodnocením určitě počkal, až dostane příležitost v lize. Momentálně ale není důvod měnit složení obrany, funguje dobře a konkrétně Jon Inge podává stabilní a spolehlivé výkony a řekl bych, že i naše spolupráce funguje dobře. Peter přišel po startu sezony a je v pozici, kdy musím na svou šanci čekat.

(ptá se "V.Ř.") Čau Bořku. Byl jsem se podívat o víkendu na Jiskře na Poděbrady. Byla to bída. Nemohl bys přijet na jeden, dva zápasy... když se teď hraje o postup?
Já se tady zkusím domluvt, jestli mě do konce sezony uvolní!! U boje o postup bych měl být

 

 

Komentáře

Přehled komentářů

.

(Chlupatá máma, 23. 4. 2012 0:24)

Tak předně musim pochválit tvojí předchozí odpověď na mojí otázku! :) Jinak jsem se chtěl zeptat, jestli si přijedeš pro medaili mistra GL a jestli se zúčastníš mistrovských oslav? Samozřejmě pokud to budeš stíhat termínově...