Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bořek komentuje - II.

5. 4. 2012

V neděli 1. dubna získal Rosenborg zasloužený bod na hřišti Lillestrømu a zažívá tak vcelku povedený vstup do fotbalového roku. Bořek Dočkal po odehrání tohoto druhého ligového kola reaguje na zajímavou situaci nastalou po zdravotní indispozici druhého brankáře RBK, vybírá zajímavosti ze všech duelů a odpovídá na dva dotazy, které jste poslali formou komentářů pod minulý úvodní díl našeho seriálu.

Pokud i vy ostatní byste se rádi českého zástupce v Trondheimu na cokoliv zeptali, můžete učinit naprosto stejně. Stačí odeslat komentář pomocí formuláře pod tímto článkem.

 

Co tě v právě odehraném ligovém kole nejvíce zaujalo, který hráč na sebe upozornil, jaký gól se ti líbil?
Za zajímavé považuji, že ani jeden z týmů nebyl schopný vyhrát oba z úvodních dvou duelů, první týmy tabulky teď mají shodně jen po čtyřech bodech. Další zajímavostí tohoto kola byl nesprávně uznaný druhý gól Haugesundu v utkání proti Molde. Míč od břevna putoval jen na čáru, což pomezní rozhodčí špatně vyhodnotil a k velkému překvapení všech gól uznal. Výjimečný gól byl bohužel zrovna v zápase proti nám, který po krásném voleji přivedl Lillestrøm do vedení.

Před duelem v Lillestrømu musel náhradní brankář RBK kvůli zdravotním problémům do nemocnice, a tak na zápas nebyl v dresu Rosenborgu k dispozici druhý gólman. Měli jste určeno, jak by se případné problémy řešily? Nastoupil by do branky Rade Prica, který si chytání vyzkoušel na předzápasovém rozcvičení?
Já se musím přiznat, že jsem se pořádně všechno dozvěděl až po zápase. Samozřejmě jsem si všiml, že Erik na rozcvičce není, ale moc jsem to neřešil. Naštěstí jsme v zápase nic takového řešit nemuseli a i Erikova vyšetření dopadla dobře. Na příští utkání snad druhý brankář bude klasicky na lavičce a připravený naskočit .

(ptá se "Fanda") Bořku,řekl jsi,že se učíš norsky.Učíš se norsko-česky nebo norsko-anglicky a jak Ti to jde?
Chodili jsme s přítelkyní od ledna na skupinový kurz norštiny, učitelka byla Norka a angličtinu používala jen k vysvětlení složitější gramatiky. Doma samozřejmě i s pomocí českých učebnic. Minulý týden jsme měli poslední hodinu, teď přemýšlíme o soukromých hodinách. Začínám postupně rozumět, základní věci už bych dokázal taky říct.

(ptá se "Vemundo") Jaké jsou rozdíly v herním stylu v Česku a Norsku? A je v české lize nějaký (mladý) hráč, který by se dle tvého názoru uchytil v norské lize a byl by případně vhodným pro přestup do RBK? A mimochodem je skvělé, že se dělíš o své názory a pohledy na fotbal i s fanoušky!
Myslím, že norská liga je ofenzivnější, týmy se snaží víc kombinovat a držet balon. České týmy jsou zase takticky vyspělejší a organizovanější. Myslím, že z české ligy by tu našlo uplatnění poměrně dost hráčů, jen z Liberce vím aspoň o třech . A myslím, že není vyloučené, že se v budoucnu ještě někdo do norské ligy podívá .

 

Komentáře

Přehled komentářů

Slovan

(exesite, 6. 4. 2012 13:23)

Čau Bořku, jsem rád že se ti v Rosenborgu daří a doufám že se posuneš ještě výše a dostaneš šanci i v repre. Chtěl bych se zeptat jestli sleduješ Slovan a jestli ti není líto že si odešel zrovna před tak povedenou sezónou, ve které se bojuje o titul. Přece jenom si byl ve Slovanu zrovna v období kdy byl trochu v útlumu a evropské poháry ani o titul boje o titul sis moc neužil.

Návrat

(Chlupatá máma, 6. 4. 2012 12:45)

Ahoj staviteli,
jaký tým bys upřednostňoval při případném návratu do GL? Slavii nebo Slovan?
Hodně štěstí a snad se dostaneš do lepší ligy než je norská.