Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bořek komentuje - I.

28. 3. 2012

Právě čtete první díl pravidelných komentářů Bořka Dočkala, v jejichž rámci český fotbalista ve službách Rosenborgu reaguje na současné problémové okruhy jak v rámci norského fotbalu, tak i toho českého. Bořek přislíbil účast na tomto projektu s frekvencí cca jednou týdně, pokud i vy máte dotaz na tohoto fotbalistu, uveďte jej do diskuse vždy pod nejaktuálnější verzi tohoto seriálu. Vybrané dotazy budou předány a zodpovězeny.

První porce otázek byla položena po úspěšné premiéře s Brannem (RBK vyhrál 3:1) a první otázka se ještě k prvnímu letošnímu duelu vrací.
 


Koho bys označil za nejlepšího hráče RBK v zápase s Brannem?
Myslím, že zrovna tohle nebyl zápas jednotlivců, ale pokud mám říct jedno jméno, pak asi Jim Larsen. Jednak si velice dobře poradil s Ojem, který měl povedenou poslední sezonu, navíc dokázal skórovat a i v dalších standardních situacích byl pro Brann velkým nebezpečím.

Rozjíždí se liga - máš určitě nějaké cíle pro sebe i celý RBK, jaké by to byly?
Můj cíl je jednoznačně titul, přišel jsem do nejlepšího norského klubu a každý jiný cíl by byl alibismus. Tým v porovnání s minulým ročníkem posílil, start se povedl a v silách týmu určitě je to dokázat. V létě nás navíc čeká kvalifikace EL, která je důležitá z mnoha pohledů a po loňském nezdaru by bylo skvělé se do skupiny probojovat. Osobní cíle nemám konkrétní, chci být důležitou součástí týmu a pomáhat svými výkony rozhodovat utkání. Rád bych pravidelně skóroval a sbíral asistence, což vyplývá z mého postavení ofenzivního hráče.

Tipneš si, které týmy budou (snad s RBK) hrát na čele tabulky a které budou bojovat o záchranu?
Nemám až takový přehled, jak se měnily kádry ligových týmů po sezoně. Nicméně za největší konkurenty považuju Molde, Vålerengu a právě Brann. Ve spodku tabulky potom očekávám oba nováčky, pak možná Fredrikstad a je možné, že kvůli finančním problémům bude mít problémy i Stabæk.

Do týmu přišel v zimní přestávce Steffen Iversen, ikona klubu a velmi oblíbený u fanoušků. Jak se po jeho příchodu změnila atmosféra v kabině a jak se projevila jeho přítomost na hřišti?
Jednoznačně pozitivně a poměrně viditelně. V kabině byla už předtím vždy pozitivní a přátelská atmosféra, jemu se ale daří dělat srandu a celkově tak trochu rozproudit dění. Je to s ním takové živější! Na hřiště pak přináší obrovskou zkušenost, je to ten typ hráče, který umí správně ovlivňovat tým v důležitých chvílích. Herně je velmi inteligentní a umí najít správná řešení situací. Navíc je od svého příchodu i poměrně produktivní, pro mě je skvělé vidět ho před brankou, protože v naší hře se dostávám často k centrům a najít ve vápně jeho je NEsložitý úkol :).

Zaujalo tě něco na prvním ligovém kole?
Největším překvapením prvního kola je jednoznačně Sogndal, který prý nedokázal vyhrát ani jediný z přípravných zápasů před sezonou. A v prvním kole dokázal vyhrát na Oddu 4:0. Milým překvapením pro mě potom velice dobrý stav hrací plochy na Lerkendalu :).

 

 

Komentáře

Přehled komentářů

Bořek komentuje

(Fanda, 29. 3. 2012 13:21)

Bořku,řekl jsi,že se učíš norsky.Učíš se norsko-cesky nebo norsko-anglicky a jak Ti to jde?