Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bořek Dočkal vytáhl Rosenborg z bryndy

Ordabasy - Rosenborg 1:2 (1:0)

Hlavně paní štěstěně mohou děkovat hráči Rosenborgu po odvetném duelu druhého předkola Evropské ligy. Norský tým se s kazašským prostředím příliš dobře nevyrovnal, po půlhodině hry totiž prohrával 0:1, trefil se domácí Mansour.

Do druhého poločasu poslal trenér Jönsson na hřiště Simena Wangberga, který se mu za to odvděčil vyloučením za faul v pokutovém území. V té době už byl ale stav 1:1, chvíli před tou penaltou vyrovnal Holm. Domácí zmiňovaný pokutový kop napoprvé proměnili, ale rozhodčí ji nechal pro předčasné vběhnutí hráčů do pokutového území opakovat. Brankář Örlund byl na druhý pokus úspěšný, RBK přežil klinickou smrt.

Zajímavé věci se děli i v poslední desetiminutovce. Rade Prica se odporoučel ze hřiště, byl střídán Iversenem. Hra pak pár sekund pokračovala, ale Prica si vysloužil za své chování na lavičce (nakopnul lahev s pitím) červenou kartu. RBK ale stále byl v deseti. Domácí spálili dvě vyložené šance, především netrefení prázdné brány se dá vyložit jako selhání hráče. Díkybohu.

Snad z nebes přišel vítězný gól Bořka Dočkala, to už se psala čtvrtá minuta nastaveného času. Na ukazateli skóre tedy svítil kýžený stav 1:2, RBK postupuje do dalšího předkola, kde se utká se švýcarským Servette Ženeva.

B.: 32. Mansour Guye - 67. Daniel Fredheim Holm, 90.+4 Bořek Dočkal
Sestava RBK:
Daniel Örlund - Peter Ankersen (46. Simen Wangberg - ČK v 77. min.), Stefan Strandberg, Per Verner Rønning, Mikael Dorsin - Bořek Dočkal, Markus Henriksen, Mohammed-Awal Issah (68. Ole Selnæs), Jonas Svensson - Daniel Fredheim Holm , Rade Prica - ČK v 84. po vystřídání (83. Steffen Iversen)
Rozhodčí: Rene Eisner (Rakousko)
Diváci: 15 000

 

rbk.png

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

TIL vs RBK

(Gamst, 28. 7. 2012 10:09)

Doufám, že Bořkovi kustod zapomene střelecký boty na Lerkendalu, nutně potřebujeme tři body v Alfheimu:-)

Ufff

(Hiko, 27. 7. 2012 10:09)

Tohle fakt bylo s velkou dávkou štěstí. Jsem docela rád, že jsem ten zápas neviděl v přímém přenosu, to by mě asi odvezli... Teď jen doufám, že to hráče ještě nakopne, docela mě děsí ten program - v neděli do Tromsø, tam to taky nebude žádná pohoda, potom do Ženevy, aspoň už to není tak dlouhé cestování.
Bořek si zatím touto sezonou hodně říká o lepší angažmá, v zimě ho asi neudržíme. Já si myslím, že na nějaký přátelák ho Bílek určitě povolá, aby ho aspoň viděl, Dočkalova "kvalifikace" bývalého kapitána U21 společně s jeho současnou formou přeci musí být dostatečná.

Re: Ufff

(tron, 27. 7. 2012 10:17)

Nebudme naivni ,nominaci na repre prece vubec nedela Bilek ,ale ridi se pranim hracskych manazeru protoze on je na nich zivotne zavisly a ani on neni u repre kvuli svym vysledkum a odbornosti ,o tom rozhoduji uplne nekde jinde a Peltic mel podminku pri zvoleni ze podepise Bilka na dalsi kvalifikacni rundu.

Evropska liga

(tron, 27. 7. 2012 9:49)

Tak to bylo s odrenyma usima i dalsimi castmi tela : )) skoro to dopadlo jako o den drive ostuda v Zagrebu kde padl gol 8 nastavene a rozhodci nastavoval 5 min.
Jinak Borek ma sanci na repre pouze v pripade ,ze vyhraje nebo bude druhy mezi strelci Tippeligaen.Jeste je tu druha varianta a ta predpoklada aktivnejsi politiku jeho manazeru,jenze pro ne je prozatim az tim patym (realne spise 12) vzadu,prece jenom maji jina zelizka v ohni viz.Cechino,Kadlec,Suchy,Celustka,Gebre,Hubnik,Kolar,Rajtoral a urcite jsem nekoho vynechal.
!!!!!!!!!!! F O R Z A L Y N !!!!!!!!!!!

...

(Vadzo, 27. 7. 2012 9:11)

Paráda Bořek! Už jen čekám na ten, kdy ho Bílek přestane přehlížet..