Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bořek Dočkal vede RBK k postupu v EL

2. 8. 2012

Servette Ženeva - Rosenborg 1:1 (0:0)

Velmi příznivý výsledek přivezli hráči Rosenborgu ze švýcarské půdy, kde s místním Servette Ženeva remizovali v poměru 1:1. Za hosty se trefil v posledních duelech výhradní pohárový střelec Bořek Dočkal.

Rbk byl v celém duelu o trochu lepší než soupeř, ovšem hlavním problémem bylo, že po zranění Iversenově a Pricově vynucené přestávce (ČK v minulém duelu) se do útoku postavil John Chibuike, který formou zrovna neoplývá. Sám Nigerijec měl několik příležitostí ke vstřelení branky, ale ve všech případech selhal.

Do vedení 1:0 se po 68 minutách dostali domácí, kdy Schneider uklidil k tyči míč po trochu nepřehledné situaci. Na 1:1 vyrovnával za necelou čtvrthodinu Bořek Dočkal, který se trefil z hranice vápna nechytatelnou ranou do horního růžku domácí branky. Blízko k vedoucímu gólu měl Markus Henriksen, který chtěl využít zaváhání domácích hráčů a snažil se přelobovat brankáře Barrocu, to se mu nakonec i povedlo, ovšem míč z dobrých čtyřiceti metrů přistál na břevně.

Výsledek 1:1 a především vstřelený gól může vlít trochu optimismu do našich žil. RBK se přesvědčil, že Servette je rozhodně k poražení, jen doufejme, že to hráči dokáží v odvetném duelu, který se odehraje ve čtvrtek 9. srpna od 19. hodiny na stadionu Lerkendal.

B.: 68. Jérôme Schneider - 81. Bořek Dočkal
Sestava RBK:
Daniel Örlund - Jon Inge Høiland, Stefan Strandberg, Per Verner Rønning, Mikael Dorsin - Bořek Dočkal, Jonas Svensson, Mohammed-Awal Issah, Daniel Fredheim Holm (77. Ole Selnæs) - Markus Henriksen, John Chibuike (90. Jaime Alas)
Rozhodčí: Simon Lee Evans (Wales)
Diváci: 5 500


rbk.png

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

ufff

(Gamst, 5. 8. 2012 1:15)

Tak díky za tu plichtu. Prohra 1-0 by nebyla sice úplně špatná, ale takhle se bude hráčům určitě líp dýchat. Jinak Bořek koukám dělá, co může. Konečně mu to tam začalo padat a hodně slušně. Bohužel RBK má problém, že nikdo jiný není schopný se k němu přidat. Do odvety slušná pozice, jen to nepromarnit. RBK si už párkrát letos zahrávalo.