Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bořek Dočkal se konečně trefil, RBK zvítězil 3:1

Rosenborg - Stabæk 3:1 (0:0)

Povinné tři body zůstávají na Lerkendalu. Rosenborg se v zápase s tonoucím Stabækem nemohl dlouhou dobu prosadit, přesto mu trpělivost přinesla nakonec solidní výsledek.

Bořek Dočkal chtěl už konečně prolomit letošní smůlu. V dosavadních šesti ligových duelech se ještě nedokázal prosadit, nejblíže byl v minulém duelu v Aalesundu, kde v poslední šanci trefil z přímého kopu břevno. Proto byl český záložník hlavním motorem většiny akcí, dostával se do zakončování a zdálo se, že štěstěna bude i tentokrát stát při soupeřově brankáři. V osmé minutě se Dočkal propracoval přímo před brankáře Larsena, ten střelu zneškodnil. Devatenáctá minuta přinesla podobnou šanci, v ní opět český středopolař zklamal, vysoko totiž přestřelil. V 35. minutě se tradiční český exekutor standardních situací dostal do solidní pozice, z níž vyslal nebezpečnou střelu-centr, golman stabæckých byl však připraven.

Hosté se během prvních 45 minut dostali sotva ke střelám z větší vzdálenosti, pěknou kupříkladu vyslal Clark, brankář Örlund mu možná děkoval, že jej aspoň tímto pokusem udržel v kontaktu se zápasem. Poločas tak skončil bezbrankovým výsledkem, domácím se pomalu mohly vracet vzpomínky z duelu se Sogndalem, v němž se také nedokázali prosadit.

Druhou část duelu odstartovala šance, do níž se propracoval Daniel Fredheim Holm. Brankář Larsen jeho snažení uťal knock-outem, po němž se Holm již nedokázal vrátit do hry a musel být vystřídám mladíčkem Fredrikem Midtsjø. Další vynucené střídání na sebe nenechalo dlouho čekat. Markus Henriksen se zranil v hlavičkovém souboji, proto jej v šestašedesáté minutě nahradil Ghaňan Issah.

Poté však přišlo to, na co všichni domácí příznivci čekali. Tedy branky. Začalo to sedmdesátou minutou, kdy se po Dočkalově vybídnutí přesně k tyči prosadil Fredrik Midtsjø - 1:0. Krátce poté se konečně zapsal do listiny střelců i Bořek Dočkal. V 76. minutě zkusil vystřelit ze vzdálenosti cca 20 metrů. V životě už jistě vyslal na soupeřovu branku stovky mnohem lepších střel, ale právě tahle se ujala - 2:0. Plodnou desetiminutovku ukončil Jonas Svensson, který nádherně uklidil míč pod břevno - 3:0. Hosté v závěru už jen zkorigovali brankou Francka Boliho na konečných 3:1.

RBK se tedy minimálně na pár hodin podívá opět na první příčku ligové tabulky. V nabité termínové listině figuruje opět norský pohár, ve druhém kole se ve středu 9. května objeví Rosenborg v Harstadu. Následující ligový duel zavede trondheimské v neděli 13. května na půdu nováčka se Sandnesu.

B.: 70.Fredrik Midtsjø, 76. Bořek Dočkal, 80. Jonas Svensson - 86. Franck Boli
Sestava RBK:
Daniel Örlund - Peter Ankersen (46. Simen Wangberg), Jim Larsen, Stefan Strandberg, Jon Inge Høiland - Bořek Dočkal, Markus Henriksen (66. Mohammed-Awal Issah), Ole Selnæs, Jonas Svensson - Steffen Iversen, Daniel Fredheim Holm (61. Fredrik Midtsjø)
Rozhodčí: Anders Johansen
Diváci: 12 143


 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář