Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bořek Dočkal odchází do Sparty

Bořek Dočkal končí své angažmá v Rosenborgu a přestupuje do pražské Sparty. Norský klub za člena širšího kádru české reprezentace vyinkasuje zhruba 15 milionů českých korun, ve Spartě podepsal Dočkal kontrakt trvající tři roky.

V létě roku 2011 přicházel Bořek do Norska s vizitkou kapitána české jedenadvacítky a velké naděje pro další fotbalový rozvoj. Podzim 2011 patřil z hráčova pohledu k průměrným, ovšem o rok později se Dočkal velmi výrazně zasloužil o to, že RBK hrál základní skupinu Evropské ligy. Vzpomeňme na jeho branku v nastavení do sítě kazašského soupeře ve 2. předkole, tehdy byl RBK už více než jednou nohou z Evropy venku. Pak se Dočkal radoval ze vstřelených branek i proti Servette Ženeva a Legii Varšava. Podzim 2012 už našel českého hráče opět trochu v útlumu, ale po vyčerpávajícím a výkonostně senzačním létě se dalo čekat, že si hráč bude chtít i trochu odpočinout.

V zimní přestávce se z RBK poroučel trenér Jönsson, aby se na jeho místo dostal kouč norského výběru do 21 let Per Joar Hansen. A ten si do kádru přivedl i své koně, především dánské trio Mikkelsen, Jensen a Bille Nielsen. Spolu s "návratem ke kořenům" a s tím spojenou změnou rozestavení na staré dobré 4-3-3 se Dočkal pomalu vytrácel z trenérovy koncepce, aby následně ve druhém ligovém kole usedl na lavičku mezi náhradníky. Sice proti Brannu krátce po svém nástupu na hřiště vstřelil gól, ale ten se rozhodl demonstrativně neslavit, a tak se dostal do ještě větší nemilosti kouče a poprvé i některých fanoušků.


 Tady se možná o všem rozhodlo už na začátku jara - Bořek právě skóroval proti Brannu, slavit ovšem nechtěl...

V této sezoně Dočkal pak jen paběrkoval, byl 12. či 13. hráčem v pořadí, do základní sestavy se dostával jen při zranění některého z kolegů z útoku. Fanoušci namlsaní pěknými Dočkalovými trefami z roku 2012 chtěli vidět českého hráče opět v útoku, kde podle většiny z nich (nás) právě českému zástupci zabíral místo privilegovaný Mikkelsen, aniž by tento Dán předvedl jakýkoliv zaznamenáníhodný výkon. Nejspíš nedůvěra v trenéra byla hlavním hybatelem Dočkalova rozhodnutí ukončit svou trondheimskou anabázi a poohlédnout se po jiném angažmá.

Nyní je to Sparta, která má talent Bořka Dočkala opět probudit. Pokud se trenér Lavička rozhodne mít tohoto hráče jako jednu z hlavních ofenzivních sil, můžou se sparťanští fans těšit na pěknou podívanou, kterou jsme si užívali my v roce 2012. Bořkovi přejeme hodně štěstí na českých trávnících a třeba i brzký odchod za lepším za hranice!

Zdroj foto: dagbladet.no

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář